Σπείρα Bούλγαρων λήστευαν κι έκλεβαν στην Aρκαδία

25 Ιουλίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΣΠΕΙΡΑΕξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές (καθώς και απόπειρες) σε οικίες και Ιερό Ναό, ενώ εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις ληστείας -και απόπειρας-, καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών -και απόπειρας-, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.
Συνελήφθησαν, την Παρασκευή (12-7-2013) το μεσημέρι, στην Τρίπολη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 22, 24, 33 και 30 ετών αντίστοιχα, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος των μελών της ομάδας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και της παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, έως και την σύλληψη τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, στις 12-7-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στη Μεσορράχη Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας, αφού μπήκαν σε Ιερό Ναό, αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα αφιερωμένα στην θρησκευτική λατρεία.
Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τους εντόπισαν στις 12-7-2013 το μεσημέρι και τους συνέλαβαν.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστείας, κλοπής και απόπειρες:

• Την 13-6-2013 το βράδυ, στο Καστρί Αρκαδίας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν, της αφαίρεσαν κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή. Την 11-7-2013 το βράδυ, μπήκαν εκ νέου στην οικία της, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
• Την 11-7-2013 το βράδυ, στη Ψηλή Βρύση Αρκαδίας, προσπάθησαν να μπουν σε οικία ζεύγους, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
• Την 11-07-2013 το βράδυ, στο Καστρί Αρκαδίας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένου, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και είδη τροφίμων.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιηθήκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
• Ένα (1) μαχαίρι, με μήκος λάμας -12- εκατοστών.
• Τέσσερα (4) ζευγάρια γάντια.
• Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
• Πλήθος κοσμημάτων, η προέλευση και η νομιμότητα κατοχής των οποίων εξετάζεται.
• Ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Oι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Oι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *