Σώστε τα ελληνικά βουνά – Εκδήλωση του ΕΟΣ Τρίπολης και του ΣΑΟΟ, στη Δημητσάνα

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης σε συνεργασία με το Σ.Α.Ο.Ο. σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, στις 7:30 μ.μ.
Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του εγχειρήματος της Hellastrek/save GREEK mountains, μιας ομάδας που με πρωτεργάτη το Γιάννη Δημητράκη (Έφορος Αναβάσεων ΠΟΑ), αποφάσισε να διασχίσει την ορεινή Ελλάδα και να διαδώσει στους κατοίκους των χωριών το μήνυμα του επερχόμενου κινδύνου αλλοίωσης της ομορφιάς της ορεινής μας φύσης, από την αλόγιστη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις πιο ψηλές ράχες και κορυφές των βουνών μας. Το εγχείρημα έχει τεθεί κάτω από την αιγίδα του Πεζοπορικού Ομίλου Αθήνας (ΠΟΑ) , της Περιφέρειας Ορειβατικών Συλλόγων Αττικής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).
Στην εκδήλωση της Δημητσάνας, πέρα από τις ομιλίες, θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ “Ο ασκός του Αιόλου”.
Αναλυτικά η πρόσκληση της Hellastrek/save GREEK mountains έχει ως εξής:
“Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 21 Αυγούστου θα πραγματοποιήσουμε την διάσχιση της ορεινής Ελλάδας, από την Καρδαμύλη μέχρι την Φλώρινα. Σκοπός μας πέρα από το να θαυμάσουμε την υπέροχη ορεινή φύση της Ελλάδας είναι και να διαδώσουμε στους κατοίκους των χωριών το μήνυμα του επερχόμενου κινδύνου αλλοίωσης αυτής της ομορφιάς από την αλλόγιστη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις πιο ψηλές ράχες και κορυφές των βουνών μας. Όσοι νομίζετε οτι έχετε το κουράγιο και τη θέληση αλλά κι ο σκοπός της διάσχισης σας εκφράζει σας περιμένουμε, είτε από την αρχή είτε από οποιοδήποτε άλλο σημείο σας βολεύει.
Πολλές ευχαριστίες στην δημιουργό του σήματος της σελίδας Νίκης Παπασταθοπούλου Niki Pap
Το εγχείρημα είναι υπό την αιγίδα του Πεζοπορικού Ομίλου Αθήνας (ΠΟΑ), της περιφέρειας ορειβατικών συλλόγων Αττικής και της ΕΟΟΑ.”
Η διάσχιση θα περιλαμβάνει τα παρακάτω κομμάτια της ορεινής Αρκαδίας:
ΤΕ 8/7 : ΚΑΡΙΤΑΙΝΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΛΟΥΣΙΟΥ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
ΠΜ 9/7: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΖΥΓΟΒΙΣΤΙ – ΛΟΥΜΑΚΙ – ΤΡΑΝΗ ΒΡΥΣΗ
ΠΑ 10/7: ΤΡΑΝΗ ΒΡΥΣΗ – ΜΥΛΑΟΝΤΑΣ – ΒΥΤΙΝΑ – ΝΥΜΦΑΣΙΑ
ΣΑ 11/7: ΝΥΜΦΑΣΙΑ – ΚΑΜΕΝΙΤΣΑ – ΔΑΡΑΣ http://www.eostripolis.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις