Σε ύφεση η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, κοντά στην Τρίπολη

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική περιοχή της Τρίπολης, στη θέση Άγιος Βλάσης (κοντά σε επιχωματωμένο σκουπιδότοπο) και μετατοπίστηκε αργότερα στην περιοχή Άγιος Θεόδωρος (δυτικά της Τρίπολης), σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση βρίσκεται σήμερα σε ύφεση.

Σήμερα, όλες οι επίγειες δυνάμεις παρέμειναν σε ετοιμότητα στον Άγιο Θεόδωρο, ενώ υπάλληλοι της πυροπροστασίας «χτενίζουν» ολόκληρο το Μαίναλο αλλά και τα άλση της πόλης.

Ακόμη, την Πέμπτη αναμένεται να μεταβεί στον Ανακριτή, για να απολογηθεί ο 29χρονος, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για την πρόκληση πυρκαγιάς σε 3 σημεία στην περιοχή του Αγίου Βλασίου. Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του και έχει οδηγηθεί στην Εισαγγελία της Τρίπολης.

Την προανάκριση για την εκδήλωση της δασικής πυρκαγιάς, διενεργεί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά υπήρξε δυναμική στο ξέσπασμά της, ενώ στο σημείο έσπευσαν τόσο επίγειες, όσο και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά υπήρξε ορατή από τη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

Η φωτιά υπήρξε ορατή από τη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

Αντιμέτωποι με το πύρινο μέτωπο βρίσκονται 50  πυροσβέστες, 47 άτομα πεζοπορικού τμήματος, ενώ στη διάθεσή τους βρίσκονται 15 υδροφόρα οχήματα και πέντε βυτιοφόρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης.

Τρία ελικόπτερα, δύο καναντέρ και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα τράκτορ, που συμμετείχαν στην κατάσβεση μέχρι τη δύση του ήλιου, με το φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και πάλι, εάν στη διάρκεια της νύκτας η φωτιά δεν τεθεί υπό έλεγχο.

Σχετικές δημοσιεύσεις