Σε εγρήγορση κι ετοιμότητα το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για νέο νομοσχέδιο

Ανακοίνωση, την οποία κοινοποιεί στα σωματεία – μέλη του, τους βουλευτές του νομού και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξέδωσε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας (του δευτεροβάθμιου δηλαδή συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα), δηλώνοντας πως βρίσκεται σ’ ετοιμότητα, προκειμένου να καταθέσει τεκμηριωμένα τις προτάσεις του στο επικείμενο νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Η Ανακοίνωση του Ε.Κ. Αρκαδίας
«Μετά τις προηγούμενες διαρροές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την Πέμπτη 29.10.2020 ο Υπουργός Εργασίας παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο τους βασικούς άξονες του Σχεδίου Νόμου της Κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις, τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.
Οι βασικοί άξονες αποτελούν ένα αποσπασματικό δείγμα γραφής, δεν συνιστούν όμως σε καμία περίπτωση ούτε συγκεκριμενοποίηση, ούτε την ολότητα του επίμαχου Νομοσχεδίου που προωθεί αλλαγές και ανατροπές σε ένα ευρύ πεδίο της εργασιακής και συνδικαλιστικής νομοθεσίας.
Κατά αυτόν τον τρόπο, προτείνουμε την πραγματοποίηση έκτακτης σύγκλησης του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του συνόλου του Σχεδίου Νόμου και της Αιτιολογικής Έκθεσης που το συνοδεύει, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα.
Είναι δεδομένο ότι από την επομένη της δημοσιοποίησης θα ακολουθήσουν κι άλλες έκτακτες συγκλήσεις Δ.Σ. για να αποτυπώσουμε τις θέσεις μας, να διαμορφώσουμε το περιεχόμενο της δράσης και της αντίδρασής μας.
Όλο το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη δημοσιοποίηση και τη θέση του Νομοσχεδίου σε διαβούλευση, τα Σωματεία-μέλη του Ε.Κ. Αρκαδίας και οι παρατάξεις μπορούν και πρέπει να επεξεργάζονται τις προτάσεις τους.
Το Ε.Κ. Αρκαδίας βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση προκειμένου να καταθέσει τεκμηριωμένα τις προτάσεις, τις αντιθέσεις, τις διαφωνίες και τις συμφωνίες του με το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου, καθώς και να οργανώσει τις παρεμβάσεις του με επίκεντρο και κοινό παρονομαστή τον εργαζόμενο, τα ατομικά και συλλογικά του δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ανάγκες του.
Σε κάθε εργασιακή μεταρρύθμιση ή απορρύθμιση, άλλωστε, και ανεξαρτήτως του κομματικού πρόσημου της κυβερνητικής εξουσίας, έχουμε αποδείξει πως ότι εκπροσωπούμε εργαζόμενους και μόνο. Αυτοί είναι η νομιμοποιητική μας βάση, από αυτούς και για αυτούς εκλεγόμαστε.
Έτσι και τώρα, λοιπόν, με γνώμονα τις διατυπωμένες αρχές και αξίες μας αλλά και το αφήγημά μας για έναν ανθρωποκεντρικό μοντέλο ισόρροπης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης, θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή.»

Σχετικές δημοσιεύσεις