Σε …ρηχά νερά η αγορά της Τρίπολης

Ρεπορτάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ

Στου δρόμου τα μισά βρίσκονται οι χειμερινές εκπτώσεις στην Τρίπολη, οι οποίες ξεκίνησαν στις 11/01 και θα συνεχιστούν μέχρι τις 28/02 με τους καταστηματάρχες της πόλης να μην είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την μέχρι τώρα κίνηση της αγοράς.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου που μίλησαν στον «Πρωινό Μοριά», υποστήριξαν πως πρόκειται για μια λογική εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς τις αυξήσεις που έχουν «γονατίσει» τα νοικοκυριά. «Τα νοικοκυριά στενάζουν από τις αυξήσεις κάτι που είναι απόλυτα λογικό να επηρεάσει και τη δική μας δουλειά» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από επιχειρηματία. «Ενέργεια, βενζίνη, ρεύμα, σούπερ μάρκετ, έρχονται σε πρώτη προτεραιότητα για τον καταναλωτή».

Για πολλούς, η όχι και τόσο ικανοποιητική κίνηση της αγοράς οφείλεται και στη νόσο COVID-19, αφού ο κόσμος είναι ακόμα δύσκολος στο να έρθει να ψωνίσει σε κλειστούς χώρους.

Στα καταστήματα της Τρίπολης, οι εκπτώσεις φθάνουν σε κάποιες περιπτώσεις και στο 50%, ο τζίρος, όμως, κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ οι καταστηματάρχες δεν είναι αισιόδοξοι για τη συνέχεια. «Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ, η κίνηση ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη και το χειρότερο απ’ όλα είναι το ότι δεν υπάρχει και κάτι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια. Δύσκολα θ’ αλλάξει κάτι στο τελευταίο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων. Περιμέναμε κάτι καλύτερο αλλά δυστυχώς, τίποτε..» τόνισαν οι περισσότεροι. 

Σχετικές δημοσιεύσεις