Πρότυπο Ανοιχτό Κατάστημα Κράτησης στη Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ

19 Οκτωβρίου 2021  /   Χωρίς Σχόλια

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΚΤΥΠ Α.Ε. («Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.») και του Δήμου Μεγαλόπολης, για την ανέγερση Πρότυπου Ανοικτού Καταστήματος Κράτησης στον Δήμο Μεγαλόπολης, υπεγράφη την Τρίτη 12/10/2021 στην Αθήνα, ως αποτέλεσμα σειράς επισκέψεων και συνεργασιών του δημάρχου Μεγαλόπολης, Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου, με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κα Σοφία Νικολάου και στελέχη της Εταιρείας του Δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ) Α.Ε., ειδικότερα τους κ.κ. Τιμολέοντα Κατσίπο και Αθανάσιο Γιάνναρη, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας,
• Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/ Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εντάσσει στο σχεδιασμό του τη δημιουργία του νέου Καταστήματος Κράτησης στο Δήμο Μεγαλόπολης για τις ανάγκες εφαρμογής της σωφρονιστικής πολιτικής της χώρας. Αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της εκπόνησης όλων των υποστηρικτικών μελετών (περιβαλλοντική, γεωλογική, γεωτεχνική, έγκριση όρων δόμησης κ.λπ.) για την ωρίμανση του έργου.
• Η ΚΤΥΠ Α.Ε., που διαθέτει εμπειρία υλοποίησης ανάλογων έργων, αναλαμβάνει την εκπόνηση των ανωτέρω μελετών καθώς και την υλοποίηση του έργου, ως Αναθέτουσα Αρχή.
• Ο Δήμος Μεγαλόπολης αναλαμβάνει όποιες απαραίτητες δράσεις εμπίπτουν στη χωρική και νόμιμη αρμοδιότητά του για την υλοποίηση του έργου.
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατασκευή αυτής της υποδομής, που θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας του Δήμου μας, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης.
Κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, συμφωνήθηκε οι ως άνω συμβαλλόμενοι να επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες τον Δήμο Μεγαλόπολης, για επιτόπιο έλεγχο επί του επιλεγέντος χώρου και τη συνέχιση των διαδικασιών για την ανέγερση του πρώτου Πρότυπου Ανοικτού Καταστήματος Κράτησης.
Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε προχθές, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, προ ημερησίας διατάξεως, ο δήμαρχος Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *