Πρώτη φορά μανούλα: Προετοιμάσου κατάλληλα με αυτές τις συμβουλές

Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που πρέπει να αποχαιρετήσετε το μαιευτήριο και να καλωσορίσετε το μωράκι στο νέο του σπίτι. Υπάρχει μια τεράστια λίστα με πράγματα τα οποία πρέπει να προμηθευτείτε για την άφιξη του μικρού στο σπίτι βέβαια μην ανησυχείτε τα περισσότερα από αυτά μπορεί να τα έχετε  προνοήσει και να τα αγοράσετε ή να σας τα έχουν κάνει δώρο.

Η φροντίδα νεογέννητου https://www.eurekababy.gr/fronpereip/ είναι κάτι το απαιτητικό μιας και το μικρό σας χρειάζεται συνεχή προσοχή και μπορεί να προκύψει το οτιδήποτε απρόσμενο για το οποίο δεν έχετε προετοιμαστεί. Μυστικό για να γίνετε η τέλεια μαμά δεν υπάρχει, υπάρχει όμως μια λίστα με tips που μπορεί να σας βοηθήσει με για τον ερχομό του μωρού στο σπίτι σας.

• Τι πρέπει να προμηθευτείτε :

  1. Οι πιπίλες θα σας λύσουν τα χέρια. Εκτός από το ότι βοηθάνε το μωρό να βγάλει τα νέα του δοντάκια, το καθησυχάζει όταν κλαίει. Μωρό χωρίς πιπίλα δεν γίνεται και ηρεμία για τους γονείς που ξέχασαν να αγοράσουν πιπίλες δεν υπάρχει!
  2. Η φροντίδα του μωρού στο σπίτι συμπεριλαμβάνει και μπανάκια. Τα βασικότερα που θα χρειαστείτε για να καθαρίζετε το μωρό είναι μια μπανιέρα με ένα θερμόμετρο για νερό, ειδικό σαμπουάν για μωρά, μια αλλαξιέρα και φυσικά αρκετές πετσετούλες.
  3. Για την μεταφορά του μωρού από το νοσοκομείο στο σπίτι θα χρειαστείτε απαραιτήτως ένα κάθισμα για μωρά. Στην αγορά μπορείτε να αναζητήσετε το ιδανικό κάθισμα για το αυτοκίνητο σας το οποίο ταιριάζει στις διαστάσεις του και σας βολεύει ώστε να βάζετε και βγάζετε το μωρό.
  4. Πριν έρθει το μωρό στο σπίτι θα πρέπει ήδη να του έχετε αγοράσει βρεφικά ρουχαλάκια. Μην περιμένετε να φτάσει το βρέφος στο σπίτι για να τα πλύνετε, προετοιμαστείτε από πριν. Αγοράστε απορρυπαντικά για μωρά https://www.eurekababy.gr/eureka-baby/ τα οποία είναι ειδικά φτιαγμένα για το ευαίσθητο σώμα των μωρών, χωρίς έντονες μυρωδιές για να μη το ζαλίσουν και πλύντε τα ρούχα μερικές μέρες πριν έρθει σπίτι. Για καλύτερη αποστείρωση και για να εξουδετερωθούν τα μικρόβια αφήστε τα ρούχα να στεγνώσουν στον ήλιο.
  5. Για το τάισμα του μωρού θα χρειαστείτε ένα καθισματάκι φαγητού, μερικά μπιμπερό και οι μητέρες ίσως χρειαστούν μερικά σακουλάκια αποθήκευσης γάλατος. Τις πρώτες μέρες το μωρό τρώει στην αγκαλιά της μαμάς του καθώς όμως μεγαλώνει και μπαίνουν στο διατροφικό του πρόγραμμα στερεές τροφές αρχίζει και τρώει στο δικό του καρεκλάκι.
  6. Μερικά αντικείμενα που θα χρειαστείτε για τη γενική περιποίηση του μωρού είναι τα εξής, ένα νυχοκόπτη, ένα θερμόμετρο, ένα θερμόμετρο δωματίου για να είστε σίγουρη ότι το μωρό δεν ζεσταίνεται αλλά ούτε και κρυώνει, οινόπνευμα και γάζες για το καθαρισμό του ομφαλού του μωρού, μια μαλακή βούρτσα μαλλιών και φυσιολογικό ορό για να καθαρίζετε τα ματάκια και τη μυτούλα του.