Προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας

11 Μαρτίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΔΕΛΦΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣAνοιχτή επιστολή του Νίκου Δελφάκη,
δικηγόρου – δημοτικού συμβούλου Τρίπολης

Τρίπολη 8 Μαρτίου 2013

Γνωρίζω ότι αποτελείτε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δεν γνωρίζω επακριβώς τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές σας, μπορώ να τα υποθέσω, όμως, με ασφάλεια.
Θεωρώ εύλογο, δικαιολογημένο, αλλά και πολύ καλό το γεγονός ότι έχετε και διατηρείτε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπως θα έπρεπε να πράττει σήμερα κάθε σοβαρός φορέας. Δεν είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι κάθε φορέας πρέπει να ασχολείται μόνο με τα του οίκου του, αλλά έχει κάθε δικαίωμα να δημοσιεύει θέσεις του για όλα τα καυτά ζητήματα της κοινωνίας, ή να προάγει από την ιστοσελίδα του το διάλογο, με πλουραλιστικές, όμως, απόψεις.
Εδώ και καιρό η ιστοσελίδα σας, σχετικά με το έντονο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, αναρτά διάφορα σχόλια ή άρθρα ή απόψεις. Κατά κόρον, όμως, ή μάλλον αποκλειστικά, προβάλλει μονομερώς εντελώς, τις απόψεις εκείνες που στρέφονται επί δικαίων και αδίκων και μάλιστα με έντονο τρόπο π.χ. άρθρα ή ομιλίες που περιέχουν τα «λαέ πολέμα σου πίνουνε το αίμα» κ.λπ. Αποκορύφωμα απετέλεσε η δημοσίευση άρθρου, που μας αναλύει ότι «δολοφόνοι!!! των νεαρών φοιτητών στη Λάρισα είναι οι Στουρνάρας, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης».
Επειδή υπάρχουν και άλλες, πιο σοβαρές κατά τη γνώμη μου απόψεις για το τι πρέπει να γίνει σήμερα στη χώρα για να ξεπεραστεί η κρίση ή να μειωθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της, η συνεχής παρουσίαση από την ιστοσελίδα σας, μόνο των απόψεων εκείνων που καταγγέλλουν γενικώς και αορίστως όλο το πολιτικό σύστημα, την τρικομματική κυβέρνηση, τα «λαμόγια» και τους «δολοφόνους», θεωρώ ότι απέχει παρασάγγας από μια σοβαρή και αντικειμενική ενημέρωση της κοινωνίας, αν ήθελε υποτεθεί ότι αυτός είναι ο στόχος της σελίδας.
Προφανώς και υπάρχουν γιατροί – μέλη του ΙΣΑ (όπως και σε όλη την κοινωνία) που θεωρούν ότι αυτά όχι μόνο δεν βοηθούν στο να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση στη χώρα, αλλά σπρώχνουν ακριβώς στο αντίθετο και ότι απαιτείται πιο σοβαρή – τεκμηριωμένη αντιμετώπιση της κρίσης και ότι οι φωνές και οι εξαλλοσύνες αποτρέπουν μια τέτοια αντιμετώπιση. Επαναλαμβάνω ότι είναι πολλοί οι αρθογράφοι, οι πνευματικοί άνθρωποι, οι επιστήμονες, που δημοσιεύουν καθημερινώς άλλες απόψεις απ’ αυτές που δημοσιεύει η σελίδα σας, που όμως ποτέ δεν δημοσιεύτηκαν στη σελίδα σας.
Κατόπιν αυτών καλό είναι να το κοιτάξετε το θέμα.
ΥΓ. Ελπίζω να γίνεται κατανοητό ότι η επιστολή μου αυτή δεν συνιστά εμπλοκή μου στα εσωτερικά σας, αλλά αποτελεί δικαίωμά μου να κριτικάρω κι εγώ, ως ενεργός πολίτης και ασχολούμενος χρόνια με τα δημόσια πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *