Προετοιμασίες στον Δήμο Γορτυνίας για την Ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη  

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθεί η Ενθρόνιση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στην έδρα του Δήμου Γορτυνίας.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, ο τοποτηρητής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης θα υποδεχθούν το νέο Μητροπολίτη κ.κ. Νικηφόρο στην είσοδο της Δημητσάνας στις 12:30π.μ. Ύστερα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία της πόλης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης θα εκφωνήσει προσφώνηση, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού.

Εν πομπή, οι παρευρισκόμενοι θα κατευθυνθούν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής όπου θα λάβει χώρα η τελετή της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Η Στρατιωτική Φιλαρμονική και Άγημα της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου θα αποδώσουν τιμές. Στην πομπή θα συμμετάσχουν επίσης σημαιοφόροι Γυμνασίων και Λυκείων και αντιπροσωπείες συλλόγων του Δήμου Γορτυνίας με παραδοσιακές φορεσιές.  

Οι δρόμοι από τους οποίους θα διέλθει η πομπή θα κλείσουν προσωρινά τις ώρες 10:00 – 16:00 ενώ, θα απαγορευθούν επί αυτών η στάση και η στάθμευση. Ο Δήμος Γορτυνίας ζητά την κατανόηση των δημοτών και των επισκεπτών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η όποια όχληση να είναι η μικρότερη δυνατή.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης προσκαλεί τους Δημότες να παραστούν στο χαρμόσυνο γεγονός και να συγχαρούν το νέο Μητροπολίτη, στο ξεκίνημα της ποιμαντορίας του στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Δημητσάνας:

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της τελετής της ενθρόνισης του Σεβ. Μητροποίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, θα υπάρξει αθρόα προσέλευση επισκεπτών με αποτέλεσμα τη δημιουργία κυκλοφοριακού προβλήματος εντός της Τοπικής Κοινότητας Δημητσάνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, αποσάσισε τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Τη μονοδρόμηση της οδού Λαμπαρδοπούλου και συγκεκριμένα διεξαγωγή της κυκλοφορίας με κατεύθυνση μόνο προς Στεμνίτσα.
Την απαγόρευση διέλευσης στην οδό Λαμπαρδοπούλου, αυτοκινήτων που το συνολικό βάρος τους υπερβαίνει τους 3,5 τόνους.
Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης παντός οχήματος:
➢ Στην οδό Λαμπαρδοπούλου και στις δυο πλευρές της από το ύψος του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας έως και το ύψος του Ξενοδοχείου «HOTEL DIMITSANA» στην έξοδο της Δημητσάνας.
➢ Στην τοπική οδό που οδηγεί στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής και στις δυο πλευρές.
➢ Στο δημοτικό πάρκινγκ έμπροσθεν του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας.
Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ισχύ από την 10:00, της 13.11.2022 έως τις 16:00 της ιδίας ημέρας.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας με τις εποπτευόμενες υπηρεσίες της παρακαλείται για την τήρηση της παρούσας και την ομαλή αποκατάσταση της κυκλοφορίας μετά το πέρας των εκδηλώσεων.
Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, που ισχύει έπειτα από την τοιχοκόλληση της σε κεντρικό σημείο της Τοπικής Κοινότητας Δημητσάνας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99, Ν. 3542/2007, Ν. 3904/2010 (ΦΕΚ: Α-218), Ν. 4070/2012. Ο δε έλεγχος εφαρμογής της παρούσας πραγματοποιείται από τους Αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η παρούσα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Γορτυνίας και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Σχετικές δημοσιεύσεις