Πραγματικότητα ο ανελκυστήρας στον Ι.Ν. του Αγ. Βασιλείου

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, ο ανελκυστήρας που τοποθετήθηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον εν λόγω ναό άτομα με αναπηρία ή με κινητικά προβλήματα, θέμα που ανέδειξε πρώτος προ εξαετίας ο «Π.Μ.».
Ο ανελκυστήρας τοποθετήθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ η συνολική δαπάνη -ύψους 50.510,68 ευρώ- βάρυνε τον προϋπολογισμό της Μητρόπολης, στο πλαίσιο σχετικής δωρεάς της εταιρείας DEMO ΑΒΕΕ, Βιομηχανία Φαρμάκων.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε σύντομη ομιλία του, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον δωρητή, τον Αρκάδα Σταύρο Δέμο, τόσο για τη συγκεκριμένη προσφορά του «που δείχνει πόσο υπολογίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες», όσο και για τη μεγάλη επένδυση που έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει η πιο πάνω φαρμακοβιομηχανία στην Τρίπολη, προσθέτοντας ότι το εν λόγω έργο γίνεται σε έναν ναό «που φτιάχτηκε με τον οβολό των Αρκάδων ανά τη γη».
Στην τελετή των εγκαινίων, την οποία ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος που στον χαιρετισμό του, στη συνέχεια, εκθείασε την προσφορά, αλλά και την προσωπικότητα του δωρητή, χαιρέτισαν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου, Νίκος Καραλής, όπως και ο ίδιος ο Στ. Δέμος που παρέστη στην εκδήλωση μαζί με την οικογένειά του.

Σχετικές δημοσιεύσεις