Περιοδεία υπουργού Νίκου Παππά σήμερα στη Μεσσηνία

15 Φεβρουαρίου 2017  /   Χωρίς Σχόλια

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Περιοδεία στη Μεσσηνία πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, κ. Γιώργο Μπέζο, τον πρόεδρο των εργαζομένων, κ. Δημήτρη Τσιλίκα, αλλά και με τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Ακολούθως ο κ. Παππάς επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δημήτριο Μανιάτη και μέλη της διοίκηση, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα της καθημερινότητας των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν σχέση με το φορολογικό – ασφαλιστικό, την ρευστότητα των επιχειρήσεων.
Επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτριος Μανιάτης ενημέρωσε τον υπουργό για την αναγκαιότητα της ύπαρξης ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ διότι έχει μεγάλη σημασία για την λειτουργία των POS καθώς και ότι τα επιτόκια των τραπεζών να ισχύουν αυτά που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δηλαδή 0,2 και 0,3 ανάλογα την κάρτα δηλαδή αν είναι χρεωστική ή πιστωτική.
Για τον ΟΑΕΕ εκτός των άλλων ζήτησε όσοι πληρώνουν τις εισφορές τους από 01/01/2017 να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα και βιβλιάριο για παροχές υγείας.
ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΠαράταση μέχρι τέλος του 2017 την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων που λήγει την 07 Μαρτίου του 2017 για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016.
Έγινε ενημέρωση για τις υποδομές που χρειάζονται επί πλέον ώστε ο Νομός Μεσσηνίας να έχει προτεραιότητα για επενδύσεις, όπως το Αεροδρόμιο – Λιμάνι και οι βασικοί οδικοί άξονες του Νομού.
Επίσης έγινε αίτημα η ίδρυση της Διαστημικής Υπηρεσίας να έχει έδρα την Καλαμάτα διότι έχει αναγνωριστεί διεθνώς ότι η τοποθεσία του αεροδρομίου Καλαμάτας είναι στρατηγικής αναγκαιότητας και θεωρείται σαν βέλτιστο πανευρωπαϊκό σημείο για δημιουργία Μεσογειακής Πανευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας από το 2013 διατηρεί την ιστοσελίδα στο server του με την ονομασία www.spaceportkalamata.com

Στη συνέχεια ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επισκέφθηκε τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας, όπου είχε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ελένη Αλειφέρη.

Η Αντιπεριφερειάρχης στο πλαίσιο της συνάντηση αυτής έθεσε στον Υπουργό καίρια ζητήματα ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

1. Την ανάγκη αναβάθμισης του Αεροδρομίου της Καλαμάτας, που η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής ανέδειξε ως την εναέρια πύλη της, με στόχο την ολοένα και αυξανόμενη επισκεψιμότητά του, η οποία έχει επιφέρει μετρήσιμα αποτελέσματα στην τουριστική ανάπτυξη.

2. Την άμεση υλοποίηση των έργων «Τσακώνα- Καλό Νερό» και «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος» , τα οποία θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

3. Την ανάγκη ενίσχυσης και προστασία της Πρωτογενούς Παραγωγής με κάθε τρόπο, προκειμένου να στηριχτεί τόσο η τοπική οικονομία όσο και η συνεισφορά της στην Εθνική Οικονομία.

4. Ως προς το θέμα των Δασικών Χαρτών επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τις παρατηρήσεις της ΕΝΠΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να δώσει λύσεις άμεσα, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει ένα εκσυγχρονιστικό εργαλείο να λειτουργήσει ανασταλτικά για την αγροτική ανάπτυξη.

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης, αναφερόμενη στην ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου χαιρετίζει την ενέργεια αυτή καθώς συνδυάζεται με τις δικές της πρωτοβουλίες για το ενδεχόμενο δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, λέγοντας πως όλα τα στοιχεία τίθενται στη διάθεση του Υπουργού προς περαιτέρω αξιοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *