Πάσχα στην Αρκαδία

  • Του Π. ΜΠΕΝΟΥ, Προέδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Οι άγιες ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν. Η παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμά μας ζουν στην ψυχή μας και τέτοιες ημέρες ξυπνούν. Η Αρκαδία είναι από τις καλύτερες επιλογές για ένα αξέχαστο Πάσχα. Ακόμα και μέσα στην Τρίπολη να επιλέξετε θα σας μείνουν αξέχαστες οι μυρουδιές από τις ψησταριές στην πλατεία του Άρεως. Όμως η ύπαιθρος της Αρκαδίας, που σφύζει από τις μυρουδιές του οβελία και ηχεί παραδοσιακούς χορούς, είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Εκεί γιορτάζεται αυθεντικά το Πάσχα διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του.

Για όσους είχαν την ευκαιρία να γεννηθούν ή να περάσουν τα παιδικά τους χρόνια σε κάποιο Αρκαδικό χωριό ξέρουν ότι το Πάσχα εκεί δεν συγκρίνεται με το Πάσχα στην πόλη. Η ύπαιθρος της Γορτυνίας, της Μεγαλόπολης, της Κυνουρίας, αλλά και της Μαντινείας, αγκαλιάζει τον επισκέπτη με την μαγευτική της ομορφιά. Ανθισμένες πλαγιές, στον Αρκαδικό Ταΰγετο, στο Μαίναλο, στον Πάρνωνα, στο Λύκαιο όρος, με γάργαρα νερά ποτάμια, συνθέτουν ένα σκηνικό ανεπανόρθωτο. Κάθε Αρκαδικός τόπος προσφέρει ατελείωτες δραστηριότητες είτε για περιπάτους στη φύση είτε για ξεχωριστές εξορμήσεις όμορφα καταλύματα, ωραία ταβερνάκια, χωριά συμπληρώνουν το Αρκαδικό σκηνικό.

Στην Αρκαδία ο επισκέπτης θα βρει τον παράδεισο της ανανέωσης και της απόλαυσης της φύσης. Μιας μοναδικής φύσης που υμνήθηκε από τον Βιργίλιο και την ζωγράφισε ο Πουσέν. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να αισθανθεί ότι βρίσκεται στην ιδεατή Αρκαδία, συνομιλώντας με θεούς και ανθρώπους, την ιστορία και το παρόν.

Το πασχαλινό τραπέζι είναι γεμάτο με τοπικές λιχουδιές και απίστευτους μεζέδες, θυμίζουν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που αναμφίβολα είναι η καλύτερη του κόσμου, πόσο μάλλον όταν όλα αυτά τα προϊόντα είναι ντόπια και παρασκευασμένα με μεράκι.

Τα όμορφα χωριά της Αρκαδίας είναι εκεί και σας περιμένουν να περάσετε ένα αλησμόνητο Πάσχα, φεύγοντας με γεμάτες βαλίτσες ωραίων αναμνήσεων. Και επειδή τις ημέρες αυτές όλοι σχεδιάζουμε μικρές αποδράσεις μπορούμε να προβάλουμε και σε φίλους, την Αρκαδία που έχει στολιστεί με τα χρώματα της Άνοιξης ως τον πιο κοντινό και ιδανικό προορισμό.

Αξίζει να ικανοποιήσετε όλες τις αισθήσεις σας και να γεμίσετε από ενέργεια, δύναμη, αυτού του μαγικού τόπου. Η Αρκαδία σας περιμένει.

Καλή αντάμωση στην πασχαλινή Αρκαδία.

Σχετικές δημοσιεύσεις