Παρουσίαση της λειτουργίας του απινιδωτή στο ΔΑΚ Τρίπολης

Τη λειτουργία της συσκευής που μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές, του απινιδωτή, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης (09/02) η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ και τον Δήμο Τρίπολης.

Την παρουσίαση έκανε ο δήμαρχος Τρίπολης και καρδιολόγος, κ. Κώστας Τζιούμης και ο κ. Γιώργος Βούλγαρης εκπαιδευτής και εθελοντής στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης τόνισε: “Ο Δήμος Τρίπολης έχει προμηθευτεί 7 απινιδωτές που θα τους τοποθετήσει σε κεντρικές πλατείες και σε χωριά. Σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θα εκπαιδευτούν επαγγελματίες για να δίνουν άμεσα τις πρώτες βοήθειες.”


Ο κ. Τζιούμης εξήγησε ότι το μηχάνημα είναι πολύ απλό και μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. «Δεν πρέπει να το φοβάστε. Τα μηχανήματα αυτά αναγνωρίζουν το πρόβλημα και δίνουν οδηγίες για κάθε ενέργεια» είπε.
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ηλίας Κούρος ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό θα λειτουργήσει γραφείο του Ερυθρού Σταυρού στο ΔΑΚ Τρίπολης.


Το μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέφανος Χατζόπουλος είπε ότι μελλοντικά θα γίνει προσπάθεια να τοποθετηθούν απινιδωτές και στα σχολεία, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη εκπαίδευσης των ανθρώπων του αθλητισμού στη χρήση του απινιδωτή.


Τέλος, Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη για την παρουσίαση, καθώς και τους Στέφανο Χατζόπουλο και τον Ηλία Κούρο.

Σχετικές δημοσιεύσεις