Πάρκο Εθνικής Μνήμης στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, στην Τρίπολη

Αγορά και αξιοποίηση έκτασης στην Τρίπολη, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, συνολικού εμβαδού 9 στρεμμάτων, στην οποία θα δημιουργηθεί το Πάρκο Εθνικής Μνήμης, προβαίνουν Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Τρίπολης.

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο νομικών προσώπων υπεγράφη την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου , αφενός από τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, αφετέρου από τον δήμαρχο Κώστα Τζιούμη.


«Είναι μια κοινή συμβολή της Περιφέρειας και του Δήμου, ώστε ο χώρος αυτός, στην Τρίπολη, να αποτελέσει, αφ’ ενός σημείο αναφοράς σχετικά με τη συμφιλίωση, την ομόνοια, την αλληλοκατανόηση, τον διάλογο ―που όλα τους εξακολουθούν να αποτελούν ζητούμενα― και αφ’ ετέρου έναν τόπο, όπου θα τιμούνται όλοι αυτοί που έπεσαν μένοντας πιστοί στις ιδέες τους» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας.


Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 122.500 ευρώ, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να εισφέρει 60.000 ευρώ (ποσοστό 49%) και ο Δήμος Τρίπολης 62.500 ευρώ (ποσοστό 51%), ενώ με βάση την εν λόγω σύμβαση η Περιφέρεια θα καλύψει τη δαπάνη για τη μελέτη και τη διαμόρφωση του χώρου.


Μιλάμε για τον γνωστό Αϊ-Θανάση, πίσω από τις φυλακές της Τρίπολης, όπου το θανατοδικείο του Περιβολιώτη έστειλε περισσότερους από 660 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού στο εκτελεστικό απόσπασμα, δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις από ηλικίες 17 ετών!


Μας καλύπτει πλήρως η δήλωση του περιφερειάρχη, Παν. Νίκα, εύγε στον δήμαρχο, Κώστα Τζιούμη και πολλά εύγε στον Νίκο Γόντικα και τον Βαγγέλη Γούργαρη, που και εκείνοι, ως περιφερειακοί σύμβουλοι, συνέβαλαν τα μέγιστα για να δρομολογηθεί το έργο.

Δημ. Μητρόπουλος

Σχετικές δημοσιεύσεις