Παρεμβάσεις ύψους 3,2 εκ. ευρώ ξεκινά άμεσα η Περιφέρεια στον πυρόπληκτο Δήμο Μεγαλόπολης

16 Σεπτεμβρίου 2021  /   Χωρίς Σχόλια

Πίστωση ύψους 3.235.000 ευρώ θα διατεθεί στον πυρόπληκτο Δήο Μεγαλόπολης για τις άμεσες παρεμβάσεις μετά τις πυρκαγιές με στόχο την αποκατάσταση των πληγεισών υποδομών, ενώ θα ακολουθήσει και χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση.
Αυτό επισήμανε στους Χράνους, τους οποίους επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον πρόεδρο της Αρκαδίας 2020 ΤΑΠΤοΚ -και του Περιφερειακού Συμβουλίου- Μανώλη Σκαντζό και τον πρόεδρο της Αρκαδία Α.Ε., Παναγιώτη Μπούρα.
Ο περιφερειάρχης και τα υπόλοιπα στελέχη της Περιφέρειας είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Θανάση Χριστογιαννόπουλο, άλλους αυτοδιοικητικούς καθώς και κατοίκους, στην διάρκεια της οποίας ο Π. Νίκας ενημέρωσε για τις δράσεις που σχεδιάζονται από την Περιφέρεια και τα νομικά της πρόσωπα για παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα. Από την πλευρά τους, οι τοπικοί παράγοντες κατέθεσαν προτάσεις ως προς τις κατευθύνσεις τις οποίες εκτιμούν ότι πρέπει να κινηθούν οι εν λόγω παρεμβάσεις.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι η πιο πάνω πίστωση αφορά μόνο στις πρώτες παρεμβάσεις, καθώς θα ακολουθήσουν πιστώσεις που θα διατεθούν κεντρικά, από την κυβέρνηση, για παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης.
Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ο περιφερειάρχης προγραμματίζει να επισκεφθεί τον πυρόπληκτο Δήμο Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς ως προς τον προγραμματισμό των άμεσων παρεμβάσεων στην πληγείσα περιοχή.
ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο ο περιφερειάρχης απέστειλε στον πρόεδρο της Αρκαδία Α.Ε. Παναγιώτη Μπούρα ―κοινοποιώντας το παράλληλα προς τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό, τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, Θανάση Χριστογιαννόπουλο, τον περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Χαντζή και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Μεγαλόπολης- η κατανομή των πιστώσεων και τα έργα που αποφασίσθηκαν είναι τα εξής:
Α. ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΑ 300.000 ευρώ
Καθαρισμός ρεμάτων και ποταμών πυρόπληκτων περιοχών Δήμου Μεγαλόπολης 150.000 ευρώ
Καθαρισμός πρανών, ρείθρων κ.τ.λ. πυρόπληκτων περιοχών Δήμου Μεγαλόπολης 150.000 ευρώ
Β. ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 2.335.000 ευρώ
Συντήρηση και αποκατάσταση παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Καλαμάτας, στο Δερβένι 200.000 ευρώ
Συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών του επαρχιακού δρόμου Χωρέμι – Απιδίτσα – Ισαρη – Βάστα – Αγία Θεοδώρα 1.200.000 ευρώ
Συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών στο δημοτικό οδικό δίκτυο των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Μεγαλόπολης:
Δρόμος Φαναΐτη – Χράνοι 200.000 ευρώ
Δρόμος από επαρχιακή οδό 32 προς Χρούσα 200.000 ευρώ
Δρόμος από επαρχιακή οδό 32 προς Νεοχώρι 200.000 ευρώ
Αποκατάσταση ζημιών περιοχής Βελιγοστής – Γέφυρα Βελιγοστής 300.000 ευρώ
Τσιμεντόστρωση δρόμου Αγία Τριάδα προς περιοχή Βρυσούλι 35.000 ευρώ
Γ. ΥΔΡΕΥΣΗ
Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης από αμίαντο και νέα αντλιοστάσια στους Χράνους 300.000 ευρώ
Δ. ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ
Διάνοιξη και συντήρηση αντιπυρικών ζωνών στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.
300.000 ευρώ
Η Περιφέρεια αναλαμβάνει επίσης, τις μελέτες για α) το Δερβενόρεμα – φράγματα και αντιμετώπιση καθιζήσεων, β) για το αρδευτικό δίκτυο και γ) για την αναβάθμιση και συντήρηση του παραδοσιακού οικισμού Ισαρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *