Παρεμβάσεις από τη δημοτική Αρχή για ν’ αντιμετωπισθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Τρίπολη

24 Ιανουαρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

Η Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε τις απαραίτητες παρεμβάσεις, στην περιοχή του 11ου Συντάγματος και συγκεκριμένα στο σημείο όπου δημιουργούνται πλημμύρες μετά από έντονες βροχοπτώσεις με σκοπό να αποφεύγονται όποια προβλήματα δημιουργούνται στην περιοχή αλλά και στην πόλη της Τρίπολης.
Οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής αφορούν και σε άλλες περιοχές της πόλης όπου επίσης δημιουργούνται προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε:
Με την παρέμβαση που υλοποιήθηκε στην περιοχή του 11ου Συντάγματος, δε λύνεται προσωρινά το πρόβλημα, λύνεται οριστικά. Η διάνοιξη του υφιστάμενου αγωγού που πραγματοποιήθηκε για την διόρθωση της υπάρχουσας κακοτεχνίας, ήδη απέδειξε, κατά τις τελευταίες μέρες της έντονης βροχόπτωσης, ότι ο αγωγός δέχεται πλέον τα νερά χωρίς να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα.
Στο καινούργιο κατάστημα Carrefour, που επίσης δημιουργούνται προβλήματα, έγινε μια ανακατασκευή του τεχνικού με κιβώτιο, όλο το καλοκαίρι και έλυσε επίσης αρκετά προβλήματα. Όσον αφορά τώρα άλλες περιοχές είχαμε κάποιες υπερχειλίσεις ρεμάτων στα οποία όμως πραγματοποιήθηκε εκτεταμένος καθαρισμός.
Όσον αφορά την περιοχή του Αστέρα εκεί υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, πρόβλημα που έχει να κάνει με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Όπως γνωρίζετε, ο αυτοκινητόδρομος δημιούργησε τεράστιες επιφάνειες από άσφαλτο με συνέπεια να μην υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης των νερών. Εξαιτίας έλλειψης συγκεκριμένης αντιπλημμυρικής παρέμβασης, τα νερά από τον αυτοκινητόδρομο δε μπορούν να παροχετευτούν άμεσα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και σε κάποιες οικίες. Έχουμε κάνει κάποια κουβέντα με την Περιφέρεια έτσι ώστε παράλληλα με το έργο των παράπλευρων δρόμων του αυτοκινητοδρόμου, να γίνει μια μελέτη ώστε να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε συνολικά το πρόβλημα. Μην ξεχνάτε ότι αντίστοιχο πρόβλημα δημιουργήθηκε το 1996 στην Κόρινθο που έγιναν τεράστιες καταστροφές με την πλημμύρα στον ποταμό Ξηριά με τη σιδηροδρομική γέφυρα , ουσιαστικά έγινε τεράστια καταστροφή στην πόλη.

Θέλω να καλέσω όλους τους συνδημότες μας, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν ιδιοκτησίες σε αγροτικές περιοχές, να φροντίζουν για την απρόσκοπτη συνέχεια των νερών που παίρνουν τα χαντάκια των ομβρίων, έτσι ώστε τα νερά να ακολουθούν τη φυσική τους ροή και να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα.

(Δελτίο Τύπου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *