Παρατείνεται έως 22/11 η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πελοποννήσου

5 Νοεμβρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΤην παράταση της διαδικασίας αύξησης του συνεταιριστικού της κεφαλαίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου αποφάσισε η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου.
Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα η δημόσια προσφορά που ξεκίνησε στις 21 Oκτωβρίου θα ολοκληρωνόταν στις 31 Oκτωβρίου.
Ωστόσο, στη χθεσινή συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε να παρατείνει τη διαδικασία της δημόσιας προσφοράς μέχρι τις 22/11, τροποποιώντας και το αρχικό χρονοδιάγραμμα μέχρι την ημερομηνία πίστωσης των νέων μερίδων στους μεριδιούχους.
Έτσι, μετά τη λήξη των εγγραφών στις 22 Νοεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πελοποννήσου θα πιστοποιήσει την ολοκλήρωση της αύξησης του συνεταιριστικού κεφαλαίου στις 25 Νοεμβρίου, ενώ τόσο η ανακοίνωση για την κάλυψη της αύξησης, όσο και η πίστωση των νέων μερίδων στους μεριδιούχους θα πραγματοποιηθούν στις 26 Νοεμβρίου.
Εξυπακούεται πως προϋπόθεση για την πιστοποίηση της αύξησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας όσο και για τις περαιτέρω διαδικασίες, θα είναι η εκπλήρωση των κριτηρίων για τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Τράπεζας Πελοποννήσου είναι η άντληση νέων κεφαλαίων έως 18 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου πραγματοποιείται με καταβολή μετρητών και τη διάθεση έως 190.000 νέων μερίδων, ονομαστικής αξίας 48,92 ευρώ και με τιμή διάθεσης 95 ευρώ έκαστη. Παράλληλα, θα διανεμηθούν δωρεάν έως 38.000 νέες μερίδες σε αναλογία 1 νέα μερίδα για κάθε 5 νέες μερίδες που θα αγοραστούν (ή πολλαπλάσια του 5). Η διάθεση των μερίδων και στις δύο περιπτώσεις θα γίνει με σειρά προτεραιότητας προς τα παλαιά και νέα μέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *