H παραμυθία της αξιολόγησης

21 Νοεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΚΟΥ

 

Τον τελευταίο καιρό, καθώς η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή των συμφωνιών της με τους τροϊκανούς και αρχίζει η διαθεσιμότητα-απόλυση των Δημοσίων Υπαλλήλων, επανέρχεται στα χείλη των αρμοδίων και των κεκρακτών τους η χιλιοειπωμένη έννοια της αξιολόγησης από την οποία το μνημονιακό μας κράτος προσδοκά τη δήθεν αντικειμενική και αξιοκρατική λύση εργασίας για όσους δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός «καλού» κι «εργατικού» υπαλλήλου! Ο κ. Φούχτελ, άλλωστε, μας το είπε ορθά-κοφτά: «Χίλιοι Γερμανοί κάνουν τη δουλειά τριών χιλιάδων Ελλήνων Δημοσίων Υπαλλήλων»!
Η αξιολόγηση, όμως, είναι μια πολύπλοκη και πολυσύνθετη διαδικασία, η οποία για να έχει τη λεγόμενη «έξωθεν καλή μαρτυρία» θα πρέπει να έχει προέλθει μετά από σοβαρή και ουσιαστική διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους και οπωσδήποτε να υπαγορεύεται και να εφαρμόζεται από μία κυβέρνηση κι ένα κράτος που θα παρέχουν όλα τα εχέγγυα της δημοκρατικής, συνταγματικής, ισότιμης, αντικειμενικής και αξιοκρατικής εφαρμογής.
Εδώ προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Είναι η παρούσα κυβέρνηση και το υπάρχον κράτος μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια υλοποίησης του μηχανισμού της αξιολόγησης για την κρίση των Δημοσίων Υπαλλήλων, ώστε να ξεχωρίσει «η είρα απ’ το σιτάρι», όπως ισχυρίζονται μετά ζέσεως οι μνημονιακοί πολιτικοί ή μήπως «απέχουν πόρρω της αληθείας»;
Κατ’ αρχάς είναι γνωστό πως «η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται, αλλά και να είναι τίμια»! Αν καλοεξετάσει κανείς τα πράγματα θα διαπιστώσει αβίαστα ότι, ακόμα και τώρα, εν μέσω της μεγάλης κρίσης:
➢ Οι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες εξακολουθούν να «βάζουν απ’ το παράθυρο» τα δικά τους παιδιά σε θέσεις του δημόσιου τομέα.
➢ Οι πολιτευτές, πρώην βουλευτές, στρατιωτικοί κ.α., που ανήκουν στα κόμματα εξουσίας, επιλέγονται να στελεχώσουν υψηλά αμειβόμενες θέσεις προέδρων, διοικητών και διευθυντών νοσοκομείων, οργανισμών και υπηρεσιών.
➢ Δημόσιοι Υπάλληλοι που υπηρετούσαν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς του Δημοσίου και κατήγγειλαν οικονομικά σκάνδαλα είτε απειλήθηκαν για να σιωπάσουν, είτε μετατέθηκαν, είτε υποχρεώθηκαν σε παραίτηση (δες δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου για το οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για τον υπολογισμό του κρατικού ελλείμματος από τη Στατιστική Υπηρεσία κλπ).
➢ Ο διοικητικός μηχανισμός του ελληνικού κράτους, έξι μήνες μετά τις εκλογές, εξακολουθεί να παραμένει αλώβητος στη θέση του, αν και προερχόταν από διαδικασίες, που έχουν κατηγορηθεί και καταγγελθεί από πολλές πλευρές, για τον κομματικό ημετερισμό, που τις διέκρινε.
Ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς δεν έχει κουραστεί να δηλώνει σε όλους τους τόνους πως «αν στην Ελλάδα δεν καταργηθεί, εκ θεμελίων, το κομματικό κράτος που έχει στηθεί, τότε δεν πρόκειται να σωθούμε»! Μαζί του συντάσσονται όλοι όσοι έχουν πετάξει από τα μάτια τους τις κομματικές παρωπίδες και αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου και του λαού, «από χρέος κινούντες»!
Πώς, λοιπόν, να εμπιστευτεί ο δυστυχής Δημόσιος Υπάλληλος, όλους αυτούς που βγαίνουν εσχάτως ως διαπρύσσιοι κήρυκες της αξιολόγησης; Πώς να συναινέσει όταν γνωρίζει ότι ο κάθε τοπικός διοικητικός αυθέντης- και δόξα τω Θεώ έχουμε πολλούς!- έχει δημιουργήσει τον δικό του προσωπικό μηχανισμό ελέγχου και πως στα υπηρεσιακά συμβούλια, το υπάρχον κομματικό κράτος, έχει «βαρύ το χάλκεον χέρι του φόβου» με την πλειοψηφία των διορισμένων που διαθέτει;
Αξιολόγηση ναι, αλλά όταν θα βρεθεί μια κυβέρνηση που θα κάνει πράξη την κατάργηση του κομματικού κράτους και θα αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή και αξιοπιστία του, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις στους εργαζόμενους, δίνοντας πρώτη το καλό παράδειγμα με τη μη υπουργοποίηση πολιτικών προσώπων, που έχουν δοκιμασθεί σε κυβερνητικές θέσεις κι έχουν αποτύχει παταγωδώς! Διαφορετικά θα δικαιώνονται εσαεί εκείνοι που υποστηρίζουν πως η προτεινόμενη αξιολόγηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας εύσχημος τρόπος για την απόλυση χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων και για την επιβολή της κυβερνητικής πολιτικής χωρίς τις ενοχλητικές αντιδράσεις του κόσμου της εργασίας.

  • Κατηγορία: ΑΡΘΡΑ
  • Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *