24ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ

  • «ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στην Τρίπολη 10.30 π.μ. στην Πλ. Πετρινού ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΕΕ»

Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.


Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του νομού Αρκαδίας να πάρουν τώρα απεργιακές αποφάσεις για τις 21 Σεπτέμβρη, χωρίς καμία καθυστέρηση.


Μπροστά στο νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι όλης της χώρας να δυναμώσουν το αγωνιστικό και διεκδικητικό μέτωπο για άμεσα μέτρα:
• Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
• Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η ενέργεια και τα καύσιμα.
• Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων αυτών των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια και όχι τα μέτρα κοροϊδίας και μαυραγοριτισμού που επέβαλε η κυβέρνηση με τα 2,50 € την εξάδα του 1,5lt νερού.
• Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων-όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους.
• Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας.
• Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.
ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΔΑΥ ΒΙΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΟΑΕΕ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ)


Στην Ολομέλεια εισάγεται την Πέμπτη για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας «Για την ενίσχυση της εργασίας – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 – Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας – Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας» μετά την κατά πλειοψηφία ψήφισή του και στην δεύτερη ανάγνωσή του από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.


Υπέρ του νομοσχεδίου και στην β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Αντίθετα, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας επέμειναν στην καταψήφισή του, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.


Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί παράλληλα τροπολογία για ασφαλιστική κάλυψη όλων όσοι επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, ώστε να συνεχίσουν να έχουν υγειονομική περίθαλψη και για το ξεπάγωμα των τριετιών, καθώς και ότι με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια θα κατατεθούν και οι νομοθετικές βελτιώσεις που προτάθηκαν μετά την επεξεργασία στην Επιτροπή που θα αφορούν «διευκρινίσεις σχετικά με το πρόστιμο των 10.500 ευρώ που θα επιβάλλεται σε επιχειρήσεις για ψευδή χρήση επί σκοπού και με δόλο της ψηφιακής κάρτα εργασίας σε σχέση με την πραγματική εργασία των εργαζομένων της, καθώς και διευκρινήσεις σχετικά με τον Ιατρό Εργασίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις