Παν. Νίκας προς τον υφ. Υγείας, Βασ. Κοντοζαμάνη: Η κατάσταση στην Υγεία «δεν είναι ούτε απλή, ούτε ρόδινη»!

Με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε σνάντηση χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη, τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Περιφέρεια, προσθέτοντας ότι, στον αγώνα που δίνει εναντίον του covid-19, αυτή έχει διαθέσει μέχρι τώρα περί τα 24 εκατομμύρια ευρώ για να συνδράμει τον τομέα της υγείας στην Πελοπόννησο.
Ο κ. Νίκας εξέφρασε την θέση ότι μετά την πανδημία θα πρέπει να επανεξεταστεί ο υγειονομικός χάρτης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου η κατάσταση ―όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο περιφερειάρχης― «δεν είναι ούτε απλή, ούτε ρόδινη».
Παράλληλα, μετέφερε και προς τον υφυπουργό το κύριο αίτημα της Περιφέρειας ―προς τα υπουργεία Υποδομών και Υγείας―, το οποίο είναι η κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου νοσοκομείου στην Αργολίδα, μεταξύ Ναυπλίου και Άργους, ένα έργο με προϋπολογισμό 50.000.000 ευρώ.
Δεν παρέλειψε ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, να επαναλάβει στον Β. Κοντοζαμάνη ότι θεωρεί «απαράδεκτο που η αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και δήμοι, δεν εκπροσωπούνται στα Δ.Σ. των νοσοκομείων, με συνέπεια η αυτοδιοίκηση να μην έχει γνώση σε πρώτο χρόνο των προβλημάτων που υπάρχουν κατά τόπους».
Πρόσθεσε δε, ότι κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει πως «θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα Δ.Σ. των νοσοκομείων αυτοί που έχουν απλώς οριστεί ως μέλη, χωρίς να εκπροσωπούν τίποτα, και να αντικατασταθούν με εκπροσώπους των Δημοτικών Συμβουλίων των πρωτευουσών και του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να έχουν λόγο στα θέματα της υγείας στην περιοχή τους».
Καταλήγοντας, ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι «στην διάρκεια της πανδημίας καταδείχθηκε ότι το μείζον πρόβλημα αποτελεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη» και επανέλαβε ότι συμφωνεί με την πρόταση που κατατέθηκε, από το υπουργείο Εσωτερικών, να αναληφθεί από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση η εν λόγω βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, δήλωσε ότι όσα επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προβληματίζουν και την Κυβέρνηση, αλλά θα εξεταστούν, όταν παρέλθει η έκτακτη ανάγκη που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Σχετικές δημοσιεύσεις