Οι κλέφτες αλωνίζουν…

Γράφει ο Ι. Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οι κλέφτες αλωνίζουν στα ρημαγμένα χωριά του Δήμου μας. Οι λιγοστοί κάτοικοι που έμειναν να φυλάνε Θερμοπύλες, ζούμε υπό το καθεστώς τρόμου, αφού δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το επόμενο σπίτι που θα επιλέξουν για να χτυπήσουν οι ασύδοτοι κλέφτες.  Προστασία καμία. Πρόληψη καμία.

Η Αστυνομία το πολύ – πολύ να έρθει να καταγράψει το γεγονός κι εμείς, οι ιθαγενείς, θα κοιμόμαστε με το ένα μάτι ανοιχτό και στον παραμικρό θόρυβο θα τρέχουμε να δούμε τι συμβαίνει. 

Στο χωριό μας, το Ίσιωμα Καρυών, το βράδυ που μας πέρασε (16 προς 17 Οκτώβρη) είχαμε άλλο ένα κρούσμα διάρρηξης. Τον τελευταίο χρόνο στο χωριό μας έχουν διαρρηχτεί τουλάχιστον δέκα σπίτια.

Ποτέ μέχρι σήμερα, το μείζον θέμα της ασφάλειας των χωριών και της ζωής μας, δεν έχει απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο. 

Ποτέ μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δεν έχουν ασχοληθεί, έστω συμβουλευτικά, για το πως να το αντιμετωπίσει ο καθένας μας, αν πέσει θύμα διάρρηξης και το αντιληφθεί. Δεν θέλω να θεωρήσω ως σοβαρή τη συμβουλή κάποιου ανεκδιήγητου υπουργού: Αν αντιληφθούμε το βράδυ να έχουν μπει κλέφτες στο σπίτι μας, να κάνουμε πως κοιμόμαστε μέχρι να φύγουν… 

Ποτέ δεν έχει βγει ένα δελτίο τύπου από τις διωκτικές αρχές, που με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από τις αμέτρητες διαρρήξεις σε όλα τα χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης, να μας πληροφορήσουν τις εκτιμήσεις τους για το ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι διαρρήκτες; Πώς κινούνται; Τι κλέβουν συνήθως; Τι να περιμένουμε; Πώς να αντιδράσουμε; Τι να προσέχουμε όταν βλέπουμε αγνώστους να περιέρχονται το χωριό; Πότε σπεύδουμε να καταγγείλουμε κάποια ύποπτη κίνηση κάποιου αγνώστου; 

Είναι καιρός τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι διωκτικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα. Είναι βέβαιο, πως αν αφεθεί η κατάσταση χωρίς να ληφθεί κανένα μέτρο, σε λίγο οι κλέφτες θα έρχονται με νταλίκες και θα παίρνουν και τα πορτοπαράθυρα. 

Σχετικές δημοσιεύσεις