Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε με την πρέπουσα επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα, την Τετάρτη 17/4/2024.

Αρχικά, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στο χώρο της Ολυμπιακής πλάκας. Η υποδοχή έγινε από τον Δήμο Τρίπολης και τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και της μεικτής Χορωδίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

Ακολούθως, η Φλόγα ταξίδεψε στην Τρίπολη, όπου κατέληξε στην πλατεία Άρεως.

Λαμπαδηδρόμοι ήταν οι Βαλεντίνα Δρακοπούλου (σφυροβολία), Νίκος Λυμπερόπουλος (δισκοβολία), Κωνσταντίνα Φαρφαρά (ποδηλασία), Κωνσταντίνος Καραμάνος (από τα Γεωργάντεια) και Νίκος Φλώρος (εικαστικός).

Στην τελετή συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, η χορωδία Ορφέας Τρίπολης και ο τενόρος Άκης Καλμούκης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, χαιρετισμούς απεύθυναν ο δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, η εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, Βερονίκ Μπρουέζ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιος Βασιλειάδης, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών. Μαθητές του 1ου, του 4ου και του 9ου δημοτικού σχολείου Τρίπολης παρουσίασαν ένα Γαλλικό τραγούδι με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης παρουσίασαν σχετικό δρώμενο.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κ. Τζιούμης αναφερόμενος στην Ολυμπιακή Φλόγα, μεταξύ άλλων, είπε:
«28 ακριβώς αιώνες από την πρώτη επίσημη καταγραφή των Ολυμπιακών Αγώνων στα ιερά χώματα της (γειτονικής μας) Ολυμπίας, 128 χρόνια από την αναβίωσή της στον κλεινόν άστυ, 88 χρόνια από την έμπνευση και απόφαση, στην κοντινή μας και πανάρχαιηΤεγέα, για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας από την κοιτίδα των Αγώνων, από τον βωμό τον ιερό, στην εκάστοτε διοργανώτρια πόλη. Ο χρόνος και μόνον, η διαχρονικότητα, δείχνει και αποδείχνει το μέγεθος και την αξία του γεγονότος, στο οποίο αυτή τη στιγμή έχουμε την τιμή και την τύχη να συμμετέχουμε – έστω κατ’ ελάχιστον: στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη μεταλαμπάδευση της αγωνιστικής και ταυτόχρονα ειρηνικής, φλόγας από την Ιερά Άλτι στην Πόλη του Φωτός.
Η Αρκαδία του μύθου, της ποίησης και του ονείρου, η Μαντινεία της ουρανοβάμονος Διοτίμας, η Τρίπολη, το λίκνο της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας του νεώτερου Ελληνισμού, χαίρονται και τιμούν την διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας…».

Σχετικές δημοσιεύσεις