Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

16 Μαρτίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

• Έκτακτο Δελτίο Ενημέρωσης Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας ενημερώνει για τις οδηγίες που εξέδωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας. Οι κατευθυντήριες οδηγίες βασίζονται σε αντίστοιχες οδηγίες και συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και τις προβλέψεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Ο σκοπός αυτών των οδηγιών είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των προτεινόμενων από τον ΕΟΔΥ μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό περιπτώσεων λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό-2019 SARS-CoV-2 σε εργασιακούς χώρους εν γένει, με την επιφύλαξη ειδικότερων προβλέψεων για συγκεκριμένα περιβάλλοντα εργασίας (π.χ. νοσοκομεία).
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr για να δείτε αναλυτικά τις οδηγίες.
ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ – ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000 ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα νέα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
Μεταξύ άλλων, προβλέπονται:
Έκτακτα μέτρα: για τη διασφάλιση της τροφοδοσίας της αγοράς και τη λειτουργία υπεραγορών τροφίμων και επιχειρήσεων εστίασης, ιχνηλάτησης κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19, επάρκειας μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων.
Κατεβάστε το ΦΕΚ από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr
ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ
Νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου πρόκειται να εκδώσει πιθανότατα και μέσα στην ημέρα η κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμίσει θέματα που αφορούν στην λειτουργία του οργανωμένου λιανεμπορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ΠΝΠ θα προβλέπει τα εξής:
Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σουπερμάρκετ και γενικότερα των καταστημάτων που διακινούν τρόφιμα από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ
Λειτουργία των καταστημάτων που διακινούν τρόφιμα, όπως τα σουπερμάρκετ, για τις τέσσερις επόμενες Κυριακές
Πλαφόν στη διακίνηση των προϊόντων απολύμανσης, ώστε κάθε καταναλωτής να να προμηθεύεται συνολικά τρία τεμάχια. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να αγοράζει είτε τρία μπουκαλάκια με υγρό απολυμαντικό, είτε δύο μπουκαλάκια και μία συσκευασία με υγρά μαντηλάκια απολύμανσης, είτε δύο συσκευασίες με υγρά μαντηλάκια και ένα μπουκαλάκι, είτε τρεις συσκευές με υγρά μαντηλάκια.
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΧΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Με απόφασή της η κυβέρνηση προχωρά στην επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων έως και 30 Απριλίου λόγω κορονοϊού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση επιβάλλεται η «προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας».
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΈΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ
Η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη αλλά και ο υποχρεωτικός κατ’ οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Παράλληλα αποφασίστηκε:
– η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι το τέλος Απριλίου
– η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *