Με την Εθνική στον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος ο Αρκάς Πρωταθλητής Χάρης Καστραντάς

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης (27/04) από το Ηράκλειο Κρήτης ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος (ΔΕΗ) Ελλάδας, που αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τον αθλητισμό και όχι μόνο και αναβιώνει στη χώρα μετά απο δέκα χρόνια.


Οι 139 αθλητές των 20 ομάδων που συμμετέχουν έλαβαν το σήμα της εκκίνησης για τον ποδηλατικό γύρο, που θα διαρκέσει πέντε ημέρες, και στο πλαίσιό του οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν περιοχές της Ελλάδας, των οποίων το κάλος θα «ταξιδέψει» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.


Την Ελλάδα στον Ποδηλατικό Γύρο εκπροσωπεί η Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας που αποτελείται από τους Πολυχρόνη Τζωρτζάκη, Νικόλαο Δράκο, Νικηφόρο Αρβανίτου, Περικλή Ηλία, Παναγιώτη Χριστόπουλο – Τσέλλερ, Δημήτριο Χριστάκο και τον Αρκά πρωταθλητή Χαράλαμπο Καστραντά.


Οι αθλητές των ομάδων, αφού υπέγραψαν, έλαβαν θέση για την εκκίνηση, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, αλλά και πλήθος κόσμου, που χειροκρότησε με θέρμη τους συμμετέχοντες.


Η πρώτη διαδρομή (εταπ) του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου ξεδιπλώνει όλη την ομορφιά της Κρήτης, ξεκινάει από το Ηράκλειο, συνεχίζει στο Ρέθυμνο και τερματίζει στο Παλιό Λιμάνι στα Χανιά.


Οι επόμενες τέσσερις απαιτητικές διαδρομές διασχίζουν την ηπειρωτική Ελλάδα, σε διαδρομές από το ΟΑΚΑ μέχρι την Ιτέα, από τους Δελφούς μέχρι την Καρδίτσα και τη Λάρισα και από την Καλαμπάκα μέχρι τα Ιωάννινα που θα γίνει και ο τερματισμός του πέμπτου εταπ.


Το πελοτόν θα περάσει συνολικά από πέντε περιφέρειες, 11 νομούς, 28 πόλεις και θα καλύψει περισσότερα από 858 χιλιόμετρα με φόντο το μεσογειακό ελληνικό τοπίο.


Ο «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας» θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα διεθνή αθλητικά δίκτυα ενώ η Eurovision έχει ετοιμάσει μια σύγχρονη τηλεοπτική παραγωγή που θα διανείμει τη δράση του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα και θα αναδείξει τις ομορφιές των περιοχών από όπου θα περάσει το πελοτόν το πενθήμερο της αγωνιστικής δράσης (27/4-1/5), σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων του πλανήτη.

Σχετικές δημοσιεύσεις