«Μπουγιουρντί» 101.294,83 ευρώ στον Δήμο Γορτυνίας για την ανάπλαση του Σταυροδρομίου!… – Έπεται Έκθεση Ελέγχου και για αντίστοιχο έργο στα Τρόπαια

31 Οκτωβρίου 2019  /   Χωρίς Σχόλια

Στις δύο παρά τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα (πρωί του περασμένου Σαββάτου 26/10), απόντων απάντων των εκπροσώπων των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως, αλλά και των πολιτών, που από τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν κατακλύσει τη μικρή αίθουσα του Λυκείου Δημητσάνας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας εξέταζε ως τελευταίο το υπ’ αριθμόν (13!) θέμα της ημερήσιας διάταξης, επί συνόλου 23 θεμάτων που περιελάμβανε, πλην εκείνων που ετέθησαν προ ημερησίας διατάξεως:
Άσκηση έφεσης ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της απόφασης δημοσιονομικής διόρθωσης για το έργο: «Ανάπλαση οικισμού Σταυροδρομίου Δήμου Γορτυνίας».
Η ώρα ήταν κατάλληλη, ώστε ο δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, να εξηγήσει καλόπιστα στον προκάτοχό του, Γιάννη Γιαννόπουλο: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει».
Ο δεύτερος (ο τέως δήμαρχος Γορτυνίας), ο οποίος παρίστατο χωρίς την παρουσία κανενός δημοτικού του συμβούλου, άκουσε με προσοχή την εμπεριστατωμένη εισήγηση του δημάρχου, ο οποίος ανέγνωσε επί εικοσάλεπτο δημόσια έγγραφα με ημερομηνίες και ονόματα (κοινώς διοικητικές πράξεις), εκ των οποίων εμφανίζεται αλληλουχία πλημμελειών και παραλείψεων κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του τέως δημάρχου, σε ότι αφορά το έργο «Ανάπλαση οικισμού Σταυροδρομίου Δήμου Γορτυνίας», για το οποίο η υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαυρουδή Βορίδη, Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων – Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ 2014 – 2020, ζητά με Απόφαση Δημοσιονομικής Διόρθωσης επιστροφή ποσού 101.294,83 ευρώ, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος και υπόχρεος του ποσού, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιονομικής διόρθωσης, είναι ο δικαιούχος του έργου Δήμος Γορτυνίας και αρμόδια για την είσπραξη η Δ.Ο.Υ. Δημητσάνας.
Η δημοσιονομική διόρθωση του ως άνω ποσού εφαρμόζεται βάσει των συμπερασμάτων τής από 14/03/2018 Έκθεσης ελέγχου και της οριζόντιας μείωσης σε ποσοστό 30% επί της καταβληθείσας ενίσχυσης, όπως περιγράφεται αναλυτικά, «δεδομένου ότι κανένα στοιχείο ή δικαιολογητικό δεν προσκομίσθηκε από την πλευρά του δικαιούχου, που να αντικρούει ή να μεταβάλλει τα αποτελέσματα του ελέγχου με την υποβολή αντιρρήσεων ή άλλου εγγράφου», ενώ η ανάκτηση της δημόσιας οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις ΚΥΑ 4941/7-11-2011 (ΦΕΚ Β’ 2538).
Κατά της παρούσας μπορεί να ασκηθεί έφεση ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τον υπόχρεο, εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την κοινοποίησή της (Ν. 4129/2013 άρθρο 80, ΦΕΚ Α’ 52).
Ο εισηγητής του 13ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης, κατά την Τακτική Συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου 2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας, ο δήμαρχος δηλαδή, Ευστάθιος Κούλης, ζήτησε από το Σώμα την έγκριση ορισμού δικηγόρου, προκειμένου για την άσκηση έφεσης ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της απόφασης δημοσιονομικής διόρθωσης για το εν λόγω έργο: («Ανάπλαση οικισμού Σταυροδρομίου Δήμου Γορτυνίας»), επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως οι όποιες ευθύνες για την οικονομική ζημία την οποία υφίσταται ο δήμος, ενδέχεται να αποδοθούν.
Τα παρόντα μέλη της πλειοψηφίας ενέκριναν την πρόταση του δημάρχου, να ορισθεί ανάδοχος διευθέτησης της υποθέσεως, πριν είναι αργά και βλαβούν αναπότρεπτα τα συμφέροντα του Δήμου Γορτυνίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως, Γιάννης Γιαννόπουλος, δεν ψήφισε τον ορισμό δικηγόρου. Αποχωρώντας «ψέλλισε»: Κυνηγάτε τους δημάρχους! Πείτε το καθαρά!!
Η υπόθεση φαίνεται πως έχει δρόμο… και πολύ …«ψωμί», καθώς ακολουθεί και παρόμοια υπόθεση για αντίστοιχο έργο στα Τρόπαια Γορτυνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *