Μουσικοχορευτική παράσταση «Ταξίδι στην Παράδοση» στο Βυζίκι Γορτυνίας

23 Ιουνίου 2022  /   Χωρίς Σχόλια

Η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ταξίδι στην Παράδοση» στο Βυζίκι Γορτυνίας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολύ χορό, τραγούδια, δρώμενα και θερμά χαμόγελα από όλους τους παρευρισκόμενους στην πλατεία Βυζικίου, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουνίου.

Από την πλευρά της η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας, με σχετική ανακοίνωση της έκανε το δικό της απολογισμό από την όμορφη βραδιά του περασμένου Σαββάτου, αναφέροντας:

«Πρωταγωνιστές της βραδιάς οι μικροί και μεγάλοι χορευτές που μας ταξίδεψαν σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδος μέσα από παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και δρώμενα για τα οποία δούλεψαν τον τελευταίο χρόνο με κέφι και μεράκι. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τροπαίων συνδιοργάνωσε με το Δήμο Γορτυνίας και την Κοινωφελή Επιχείρησή του (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.), η οποία και χρηματοδότησε ένα μεγάλο μέρος των εξόδων, ώστε να υποστηριχθεί άρτια αυτό το εγχείρημα.

Συμμετέχοντες στην παράσταση ήταν τα δύο παιδικά τμήματα του Συλλόγου, το τμήμα Ενηλίκων του, η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Βυτίνας «Κων. Παπαρρηγόπουλος», ο Χορευτικός Όμιλος Κορινθίας – Χ.Ο.Κ. και συμπατριώτες μας που συμμετείχαν στα δρώμενα. Παρουσιαστής της παράστασης ήταν ο δάσκαλος ξένων γλωσσών κ. Αθανάσιος Κατσικερός, ο οποίος επιτέλεσε το έργο του με εξαιρετικό τρόπο. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε θερμά για το θέαμα που μας προσέφεραν!

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι δάσκαλοι των χορευτικών τμημάτων και συγκεκριμένα η κα Χριστίνα Ζαμπαθά και ο κ. Βαγγέλης Τσιμπούρης. Την παράσταση πλαισίωσε η παραδοσιακή ορχήστρα των: Δημήτρη Αγγέλο, Μάριο Αναστασιάδη, Γιάννη Ρούντο, Κλεοπάτρα Καπόγιαννη και Σταύρο Γιαβρή, οι οποίοι πράγματι μας «Ταξίδεψαν στην παράδοση» με τα τραγούδια τους. Σημαντική ήταν η παρουσία και η βοήθεια του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βυζικίου, οι οποίοι προσέφεραν στους παρευρισκομένους χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά.

Την εκδήλωση κάλυψαν με φωτογραφίες και βίντεο ο Τροπαιάτης Κώστας Νίτσιος – Φωτογράφος, υλικό του οποίου επισυνάπτεται, καθώς και η Αρκαδική Τηλεόραση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Τροπαίων κ. Σταθάς Κωνσταντίνος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Γ. κ. Πάικος Αναγνωστόπουλος, Προέδροι Τοπικών Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.».

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας κ. Πάικος Αναγνωστόπουλος με αφορμή την όμορφη αυτή εκδήλωση σε δήλωσή του, ανέφερε: «Για εμάς είναι σημαντικό να αγκαλιάζουμε τέτοιες δράσεις ερασιτεχνικής δημιουργίας και πόσο μάλλον όταν συμμετέχουν τα παιδιά μας. Αξίζουν όλοι πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *