Με κάθε τιμή γιόρτασε η Τρίπολη την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με πλήθος κόσμου να την παρακολουθεί, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 το Σάββατο 25 Μαρτίου στην Τρίπολη.


Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης, φορώντας μοναδικές παραδοσιακές φορεσιές -κομψοτεχνήματα κεντημένα στο χέρι όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία- αλλά και τμήματα ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, πρόσκοποι και σύλλογοι παρέλασαν περήφανα διασχίζοντας την οδό Τάσου Σεχιώτη, τιμώντας τον αγώνα των προγόνων τους για την ελευθερία.
Την κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.


Μετά το πέρας της παρέλασης, οι μαθητές και οι μαθήτριες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Άρεως, υπό το …άγρυπνο μάτι του αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ιδιαίτερα στον χορό τσάμικο, ξεχώρισαν οι πρωτοχορευτές, με τα νεαρά αγόρια να πραγματοποιούν με μεγάλη δεξιοτεχνία τις μοναδικές φιγούρες του χορού, όπως συνηθίζεται.

Αγγελική Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις