Λαϊκή Συσπείρωση: «Γίνονται έλεγχοι και ποια τα πορίσματα στις εργασίες κατασκευής στο λιμάνι Παραλίου Άστρους»

5 Νοεμβρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΛΙΜΑΝΙ ΑΣΤΡΟΥΣΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΛAΪKHΣ ΣYΣΠEIPΩΣHΣ ΣΤΟ ΠΕ.ΣΥ.

Τρίπολη 24/10/2013

Κύριε Περιφερειάρχη,
Επανειλημμένα στο ΠεΣυ έχουμε αναδείξει τη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα, με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, για την κατασκευή ποιοτικών – ασφαλών και φτηνών δημοσίων τεχνικών έργων, με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος.
Αυτό μπορεί να γίνει από ένα ενιαίο δημόσιο – κρατικό φορέα κατασκευών, που κατέχει τα υλικά (τσιμέντο – σίδηρο – αδρανή υλικά κ.ά), τα μηχανήματα κατασκευής, που κατανέμει σχεδιασμένα τη χρηματοδότηση και το εργατικό δυναμικό στο σύνολο των δραστηριοτήτων από τη μελέτη, την κατασκευή, τον έλεγχο, τη λειτουργία και την συντήρηση των έργων. Σ’ αυτά τα πλαίσια αξιοποιείται η συμμετοχή των συνεταιρισμένων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών.
Εσείς, με διάφορες μεθοδεύσεις, αναθέτετε σε μεγάλες ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες και κοινοπραξίες την κατασκευή αυτών των έργων, που δρουν ασύδοτα και ανεξέλεγκτα με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους. Έτσι δημιουργούνται τα «αμαρτωλά» έργα, για τα οποία αρνείστε τη συζήτηση στο ΠεΣυ, δεν δίνετε στοιχεία, που επανειλημμένα σας έχουν ζητηθεί.
Σ’ αυτά τα πλαίσια δημοπρατήσατε το έργο στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους, χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια εκτέλεσης, χωρίς να έχει γίνει ο καθορισμός αιγιαλού παραλίας και χερσαίας ζώνης λιμένα στη θέση που γίνονται τα έργα.
Έχετε βέβαια και πρότερο «έντιμο βίο» αφού χωρίς άδειες πέρσι στο ίδιο σημείο που γίνονται τώρα τα έργα, «αποκαταστήσατε» ζημιές που είχαν προκληθεί στο μόλο.
Βλέπετε οι νόμοι και οι αδειοδοτήσεις δεν απαιτούνται και δεν τηρούνται από εσάς και τις κατασκευαστικές εταιρείες. Ισχύουν μόνο για τον κτηνοτρόφο που σηκώνει μια ξελότζα στο μαντρί του, για τον άνεργο και το μεροκαματιάρη που χτίζει ένα δωμάτιο ή ένα μπάνιο στο σπίτι του.
Αυτές σας οι επιλογές είναι το θερμοκήπιο για την ασύδοτη και παράνομη δράση του αναδόχου με σοβαρές συνέπειες στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην ασφάλεια του έργου στο λιμάνι και την ασφάλεια του δρόμου Τρίπολης Άστρους στην περιοχή Ρουνέικα και Προσήλιου.
Έτσι όχι μόνο δημοπρατήθηκε το έργο και ξεκίνησαν οι εργασίες στο λιμάνι του Άστρους χωρίς τη σχετική άδεια, αλλά δεν τηρούνται στοιχειωδώς οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτουν τα τεύχη δημοπράτησης και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων μεταφέρονται και αποτίθενται στο λιμάνι μπάζα από πρανή δρόμων (με κίνδυνο για την ασφάλεια του δρόμου) ακόμα και μπάζα από ανενεργό σκουπιδότοπο με ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον. Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι η ίδια η σκαμμένη χωματερή, τα πρανή των δρόμων και τα ξεβρασμένα από τη θάλασσα υλικά (φελιζόλ, σακούλες, ξύλα, κ.λπ.) που βλέπουν όλοι οι κάτοικοι εκτός από εσάς.
Ερωτάσθε λοιπόν:
• Γίνονται έλεγχοι (εργαστηριακοί, κ.λπ.) από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ποια τα πορίσματα αυτών των ελέγχων;
• Από ποια νόμιμα λειτουργούντα λατομεία της περιοχής προμηθεύεται ο ανάδοχος τα υλικά για την κατασκευή του έργου;
• Πώς λειτουργεί ο δανειοθάλαμος αφού απαγορεύεται ρητά από τη ΜΠΕ;
• Ποια μέτρα πήρατε για να σταματήσετε την παράνομη και ασύδοτη δράση του αναδόχου;

O ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΝΙΚOΣ ΓOΝΤΙΚΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *