Ξεκινά και στην Αρκαδία η εφαρμογή του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου»

Ξεκινά στην Αρκαδία, από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, η εφαρμογή του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”, το οποίο υλοποιείται από το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας, σε συνεργασία με τους δήμους της Π.Ε. και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία συνδράμει με το 50% της δαπάνης.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σε συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο υπεύθυνος του προγράμματος αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αγγελος Χρονάς, προχθές το πρωί, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς της Αρκαδίας.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί στις Π.Ε. Κορινθίας και Λακωνίας, όπου περί τις 13.000 γυναίκες έκαναν δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τρίπολης, Ελένη Καρούντζου αρμόδια για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού και Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, αρμόδιος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, η Μεταξία Κορδονούρη, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας σε θέματα προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας και θεμάτων ισότητας των φύλων, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασίλης Ψυχογυιός και ο ιερέας Αριστείδης Σκόρδος ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, καθώς και εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις