Κώστας Τζιούμης – Γιάννης Σμυρνιώτης 1 – 1

Δεν ξέρουμε εάν είναι δυνατόν να υπάρξει ισοπαλία στην κάλπη μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη και Γιάννη Σμυρνιώτη ―αυτό μπορεί να συμβεί με τις πιθανότητες που δίνει το «τζόκερ»―, αλλά σε επίπεδο εντυπώσεων, ένας «καυστικός» ή αν θέλετε «τοξικός» δημόσιος λόγος του πρώτου, αποτέλεσε, εκτιμούμε, την αιτία να εξαπολύσει «μπαράζ» λεκτικών επιθέσεων ο δεύτερος και κάπου εκεί τριγύρω να χάνεται και η ουσία της προεκλογικής αντιπαράθεσης, να καταρρέει…


Καά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του ο Κώστας Τζιούμης (στις 18/9), μάλιστα στο προοίμιο της ομιλίας του, είπε ξεκάθαρα:
«Εμείς, εγώ και οι συνεργάτες μου, όλες και όλοι, όλοι εσείς που μας εμπιστεύεστε και μας εμπιστευτήκατε τις τύχες του Δήμου μας, και είμαι βέβαιος ότι θα μας εμπιστευτείτε και πάλι, δεν ήρθαμε για να ικανοποιήσουμε προσωπικά συμφέροντα και επιδιώξεις, δεν ήρθαμε για να ξεχρεώσουμε, δεν ήρθαμε για να ξελασπώσουμε, όπως λέει ο λαός, προσωπικά· όχι· ούτε ανάγκη, ούτε ατομικά κίνητρα έχουμε


Με απλές κουβέντες, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο, Γιάννη Σμυρνιώτη, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επιδόθηκε σε πράξεις και ενέργειες, προκειμένου να προσπορίσει άμεσο όφελος σε χρήμα για να «ξελασπώσει», όπως είπε, από επαγγελματικά, οικογενειακά ή άλλα χρέη.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην πολύπαθη ή και «αμαρτωλή», όπως την αποκάλεσε, ΚΕΔΗΤ, με υπεξαιρέσεις, χρέη κ.λπ., υπόθεση που, εάν δεν απατώμαστε, αφορά κατά το πλείστον τον τέως δήμαρχο Τρίπολης, τον αείμνηστο Δημήτρη Παυλή, για τον οποίο θα μπορούσε να γίνει μια κάποια αναφορά, έστω εν είδει μνημοσύνου, για τα θετικά που άφησε στον Δήμο Τρίπολης ο άνθρωπος αυτός.


Αμφοτέρους, τέως και πρώην, τους «τσουβάλιασε» ο κύριος Τζιούμης, αναφερόμενος σε αυτούς ως «ετερόκλητη» συμμαχία, που επιδίωξε κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση να συνεργαστεί τη δεύτερη Κυριακή και αυτό, έτσι όπως το «σερβίρει» ο νυν δήμαρχος, ήταν… μεμπτό!
Για την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα είναι άλλοι αρμοδιότεροι ημών να κρίνουν, είναι οι πολίτες!


Για τις δημόσιες κατηγορίες, όμως, που εκτοξεύουν οι… διαγκωνιζόμενοι για τον δημαρχιακό θώκο… αρμοδιότερο είναι το… Ποινικό Δίκαιο!
Εάν ο κύριος Τζιούμης έχει στοιχεία για όσα ευθέως υπαινίσσεται για τον Γιάννη Σμυρνιώτη, θα πρέπει ή και θα έπρεπε από καιρό να τα έχει καταθέσει στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, η οποία σ’ ένα κράτος δικαίου θα έπρεπε να έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα, όταν πρόκειται για διαφθορά και δημόσιο χρήμα!


Τώρα, ως προς την καραμπινάτη συκοφαντική δυσφήμιση την οποία συνιστά η εκ πλαγίου υπονόμευση της προσωπικότητας του αντιπάλου του, Γιάννη Σμυρνιώτη, αυτή διώκεται κατ’ έγκληση, οπότε είναι υπόθεση του αδικούμενου να προσφύγει.


Σε κάθε περίπτωση, ο κύριος Τζιούμης θα πρέπει να καταθέσει κάτι, εάν θέλει να είναι έντιμος με τα λόγια του.
Διότι, ο κύριος Σμυρνιώτης, κατά την εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του το περασμένο Σάββατο (23/9) στην Τρίπολη, κατηγόρησε ευθέως τον κύριο Τζιούμη για αδικήματα, για χρηματικά ποσά που ο ίδιος εισέπραξε (σ.σ. φανταζόμαστε ως ιατρός) κι επέστρεψε στη συνέχεια σε δημόσιο ταμείο, προκειμένου να αρθεί το αξιόποινο, σύμφωνα με τον Γιάννη Σμυρνιώτη!


Η επίμαχη παράγραφος της ομιλίας του Γιάννη Σμυρνιώτη:
«Επιτρέψτε μου, επίσης, μια σύντομη αναφορά στα υπονοούμενα που δυστυχώς άφησε ο κύριος Τζιούμης στην ομιλία των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου. Τόλμησε να εκστομίσει ότι κάποιοι διεκδικούν την ψήφο σας για να ξεχρεώσουν. Και πως η διαδρομή όλων μας είναι γνωστή, μιας και όλοι γνωριζόμαστε. Δεν θα έκανα αυτή την αναφορά, αν δεν γινόταν αυτή η προσβλητική αναφορά του στα εγκαίνια. Επειδή, ακριβώς, όλοι γνωριζόμαστε, του απαντώ ότι εμείς ποτέ δεν βρεθήκαμε σε λίστες αδικαιολόγητου ή παράνομου πλουτισμού, λίστες τύπου Λαγκάρντ. Εμείς ποτέ δεν καθίσαμε στο εδώλιο κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, και για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος δημόσιου φορέα, ούτε σπεύσαμε να καταβάλουμε το ποσό που καρπωθήκαμε για να αποφύγουμε την ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ας μας απαντήσει, λοιπόν, και σε κάτι άλλο, αφού άνοιξε την κουβέντα: Αν και πόσους γνωστούς και φίλους του ξελάσπωσε ή ξεχρέωσε, με την κατάρρευση του παγκοσμίου ρεκόρ απευθείας αναθέσεων, επί θητείας του;».


Περί των ανωτέρω βαριών κατηγοριών του Γιάννη Σμυρνιώτη, ο κύριος Τζιούμης σε ανάρτησή του στο facebook, απαντά:
«Στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, ο κ. Σμυρνιώτης, επέλεξε να μου «επιτεθεί» προσωπικά, αναφέροντας ψεύδη και υιοθετώντας συκοφαντίες.
Σίγουρα δεν θα τον ακολουθήσω στον πολιτικό κατήφορο που επέλεξε. Θλίβομαι ειλικρινά όμως, όταν ο έμπειρος αυτοδιοικητικός κ. Σμυρνιώτης μετέρχεται μεθόδων που η πλειοψηφία των δημοτών μας καταδικάζει.
Η τήβεννος της ηθικής καταγγελίας που ενδύεται, δεν του ταιριάζει. Είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε πολύ καλά


Δεν αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς εννοεί ο κύριος Τζιούμης, για την ανωτέρω βαριά κατηγορία την οποία εκτόξευσε εναντίον του ο κύριος Σμυρνιώτης.
Η δήλωση αυτή του κυρίου Τζιούμη, εάν δεν μεταφράζεται ως ομολογία της κατηγορίας Σμυρνιώτη (όπως λέμε «μη με βαράς έτσι, βρε θείε»!) τότε μοιάζει ως άτακτη υποχώρηση!


Ωστόσο, ο κύριος Σμυρνιώτης, παρ’ όλο που ο κύριος Τζιούμης πρώτος «ήρξατο χειρών αδίκων», είναι υποχρεωμένος να φέρει και να καταθέσει δημόσια τη δικαστική απόφαση, για να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες του. Αυτό θα πρέπει να συμβαίνει όταν κατηγορείται κάθε πολίτης, πόσο μάλλον ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης!


Τέλος, ο κύριος Τζιούμης δεν θα έπρεπε να παρασύρεται τόσο, ένας δήμαρχος που παρουσιάζει κάποιο έργο δεν είναι δυνατόν να προσπαθεί να πλήξει, χωρίς να καταθέτει αποδείξεις, τον πρώην και τον τέως συνάδελφό του!


Όλα αυτά αποκαλύπτουν κάποιον πανικό, ο οποίος, δυστυχώς, διαχέεται σε ολόκληρο το περιεχόμενο της ομιλίας του νυν δημάρχου, προδίδοντας άνθρωπο που έχει ήδη χάσει την ψυχραιμία του!


«Π.Μ.»

Σχετικές δημοσιεύσεις