Κορυφαία εκδήλωση για την πεδινή Γορτυνία η 15η Γιορτή Ρίγανης στον Κοκκορά

Σε σωστό πανηγύρι με το κέφι να γενικεύεται, εξελίχθηκε η εκδήλωση της 15ης Γιορτής Ρίγανης στον Κοκκορά Γορτυνίας την Παρασκευή 23 Ιουνίου, με την παρουσία περισσοτέρων των 350 επισκεπτών.

Διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας, πάντα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Κοκκοραίων «Ο Προφήτης Ηλίας».


Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, αναφέρθηκε εκτενώς σε σειρά πραγματοποιηθέντων έργων από τον Δήμο στην Τ.Κ. Κοκκορά, ενώ εγκαινίασε και τη νέα παιδική χαρά του χωριού, η οποία είναι μία από τις πέντε παιδικές χαρές στη Γορτυνία που χρηματοδοτήθηκαν από το Πράσινο Ταμείο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Γορτυνίας βράβευσε τους εμπνευστές και πρωτεργάτες της «Γιορτής της Ρίγανης», ως ένδειξη αναγνώρισης της σπουδαίας συμβολής τους στην καθιέρωσή της, απονέμοντάς τους τιμητικές πλακέτες.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας και πρ. δήμαρχος Ηραίας, Σταύρος Χριστόπουλος και οι κύριοι Σπυρίδωνας Βούλγαρης, Ιωάννης Σεφερλής και Γεώργιος Σεφερλής μοιράστηκαν με το κοινό ενδιαφέρουσες προσωπικές ιστορίες γύρω από τη δημιουργία και τις προσπάθειες για την καθιέρωση της «Γιορτής της Ρίγανης».


Η φετινή Γιορτή περιλάμβανε ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Ασθένειες των Ελαιόδεντρων» από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο εργαστήριο φυτοπαθολογίας, Αλίκη Τζίμα, έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα που κράτησε μέχρι τα χαράματα.


Η Γιορτή της Ρίγανης και η έκθεση αγροτικών προϊόντων στον Κοκκορά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι «στη Γορτυνία, που χαρακτηρίζεται από εγκατάλειψη και μαρασμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, υπάρχουν πυρήνες δημιουργίας» τόνισε ο επανεκλεγείς βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού.

Σχετικές δημοσιεύσεις