Κυβέρνηση Αριστεράς

29 Ιανουαρίου 2015  /   Χωρίς Σχόλια

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στις 4 μ.μ. το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου 2015 ορκίστηκε (με πολιτικό όρκο) ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σ’ ένα οδοιπορικό «αστραπή» μέσα σε 2½ ώρες ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός επισκέφθηκε:
Το Μακαριώτατο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον οποίο, αφού ζήτησε πρώτα την ευχή του, διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους θ’ αναβαθμιστούν, κρατώντας ταυτόχρονα το Συνταγματικό του δικαίωμα να ορκισθεί με πολιτικό όρκο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου ο κ. Τσίπρας τού γνώρισε τη δυνατότητά του να σχηματίσει Κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Λίγο αργότερα ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου…
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ2Το Σκοπευτήριο Καισαριανής, όπου και κατέθεσε τέσσερα κόκκινα τριαντάφυλλα στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής Πατριωτών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη (ιδιαιτέρως, ίσως, στη Γερμανία) για το ποιες είναι για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το νέο Πρωθυπουργό οι «κόκκινες» γραμμές, αφενός μεν για την ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας, αφετέρου δε για το υπόβαθρο των διαπραγματευτικών επιδιώξεων της Ελληνικής Κυβέρνησης, σχετικά με τις ελληνικές απαιτήσεις για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις (από τις συνέπειες της Ναζιστικής Κατοχής στη Χώρας μας), που θα προτάξει στην αντζέντα του στους ευρωπαίους δανειστές μας.
Ο κ. Τσίπρας, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 36,34% καταλαμβάνοντας 149 έδρες, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Παππά, οι οποίοι εξελέγησαν βουλευτές αμφότεροι (ο κ. Σκουρλέτης ήταν 3ος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο κ. Παππάς εκλέγεται 7ος στη Β’ Αθηνών).
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ3Ο διάλογος που είχαν οι κύριοι Παπούλιας και Τσίπρας κατά την είσοδο του νέου πρωθυπουργού στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας:
― Παπούλιας: Συγχαρητήρια.
― Τσίπρας: Συναντήθηκα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, που δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, άρα υπάρχει δεδηλωμένη και ελπίζω πως αυτή η πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
― Παπούλιας: Όπως ορίζει η θέση μου, δεν μπορώ παρά να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπεται, και να σας ορκίσω.
― Τσίπρας: Είπαμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, είναι ανηφορικός ο δρόμος.

(φωτογραφίες: Βασίλης Κουτρουμάνος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *