Τα μέλη της Παγγορτυνιακής Ένωσης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

15 Φεβρουαρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΠΙΤΑ-ΠΕΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίττας από την Παγγορτυνιακή Ένωση, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, στην ιδιόκτητη αίθουσά της (Πνευματικό Κέντρο Γορτυνίων).
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. η Σύμβουλος Τύπου Πέννυ Καλύβα, η οποία τους ευχαρίστησε και για τη μεγάλη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της Ένωσης να συγκεντρώσει ρούχα και τρόφιμα προκειμένου να στηρίξει οικογένειες του τόπου μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα κατόπιν της μεγάλης συμμετοχής δόθηκε παράταση για την συγκέντρωση μέχρι τέλος Μαρτίου.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης Παναγιώτης Πλέσσιας ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, τονίζοντας ότι το Δ.Σ. φιλοδοξεί να συμβάλλει με κάθε τρόπο στο μεγάλο οικοδόμημα που έχει δημιουργήσει η Παγγορτυνιακή, η οποία φέτος συμπληρώνει 38 χρόνια ενεργούς παρουσίας, με πλουσιότατη δραστηριότητα και κυρίως με αγώνες για την προώθηση των προβλημάτων της επαρχίας μας, γεγονός που την έχει αναδείξει ως το κορυφαίο γορτυνιακό όργανο.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και η Βουλευτής Σοφία Βούλτεψη. Την πίττα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κιούλος, Προϊστάμενος Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ-ΑΣ. Τα δύο φλουριά είχαν ως δώρο το εξαίρετο βιβλίο του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβου Κανάκη, «Τα Μοναστήρια της Γορτυνίας και της Μεγαλοπόλεως».
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας Πέτρος Ζούνης, ο πρώην Βουλευτής Δημήτριος Κωστόπουλος, ο Δημ. Σύμβουλος και τέως Δήμαρχος Κοντοβαζαίνης Ηλίας Αποσκίτης, ο Δημ. Σύμβουλος Γιώργος Κανελλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ζωγράφου Ανδρέας Στεργίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Ιλίου Ιωάννης Γκιώνης, η Δημ. Σύμβουλος Χαλανδρίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Χαλανδρίου Άννα Βυτινάρου, η Δημ. Σύμβουλος Ζωγράφου Σμαράγδω Αρβανίτη, ο πρώην Γεν. Γραμματέας Υπ. Μεταφορών Δημήτρης Σταματόπουλος, οι πολιτευτές Παναγιώτης Καρβελάς, Κώστας Βλάσης και Γιώργος Παπαηλίου, οι επίτιμοι πρόεδροι της Παγγορτυνιακής Ένωσης Κώστας Καλύβας και Χρήστος Δημητρόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Γεώργιος Ζαραφέτας με τον Γεν. Γραμματέα Πάνο Αναγνωστόπουλου, ο Ταμίας του Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Βασίλης Κουτρουμάνος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρης Λαγός, ο πρόεδρος του Μουσείου «Θεοδωράκη» Ζάτουνας Τάσος Πετρουτζής, οι εκδότες των εφημερίδων «Αρκαδικοί Ορίζοντες», «Αρκαδικός Κήρυκας» και «Γορτυνία» καθώς και πάρα πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της Γορτυνίας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

PHOTO: Βασ. Κουτρουμάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *