Η Μεγαλόπολη πρέπει να έχει διακριτή αντιμετώπιση – Συνέντευξη δημάρχου Αθ. Χριστογιαννόπουλου στην ΕΡΤ3

24 Ιουνίου 2021  /   Χωρίς Σχόλια

Στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3, με τους Κατερίνα Ρενιέρη και Δημήτρη Κουγιουμτζόπουλο και ρεπορτάζ της Π. Μπρούσαλη, φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα 21/6/2021 ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος (φωτ.), με θέμα την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη και τη μεταλιγνιτική εποχή.
Ο κ. Χριστογιαννόπουλος τόνισε αρχικά ότι θεωρεί μεγάλη επιτυχία την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου με τους όρους κατασκευής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προταθεί από τη Δημοτική Αρχή για να υλοποιηθούν και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο επιχειρηματικό πάρκο, για να μπορέσουν να στεγαστούν επιχειρήσεις, οι οποίες θα δώσουν θέσεις εργασίας στα παιδιά της Μεγαλόπολης.
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το μεγάλο θέμα αυτή τη στιγμή είναι η μετάβαση και πώς θα γίνουν τα κριτήρια στην διαδικασία αυτή. Υπάρχουν αυτή την στιγμή τα εδαφικά σχέδια τα οποία καθορίζουν τις περιοχές που πλήττονται από την παύση λειτουργίας των μονάδων. Η Μεγαλόπολη είναι η καρδιά του προβλήματος και θέλουμε έτσι να αντιμετωπιστεί. Η Μεγαλόπολη πρέπει να έχει διακριτή α-ντιμετώπιση και δεν μπορεί να πάει με τους όμορους δήμους, με ίδια κριτήρια στις επιδοτήσεις και στα κίνητρα που θα δοθούν στις επιχειρήσεις. Η Μεγαλόπολη βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, λόγω του ότι υστερεί σε υποδομές από τους όμορους δήμους.
Κλείνοντας, ζήτησε από τη Συντονιστική Επιτροπή που διαχειρίζεται την απολιγνιτοποίηση, αλλά και από την Κυβέρνηση, να δουν τη Μεγαλόπολη με την οπτική γωνία που πρέπει να τη δουν, αφού η Μεγαλόπολη είναι το κέντρο, ώστε τα κριτήρια στις επιδοτήσεις και στη δυνατότητα εγκατάστασης των επιχειρήσεων να στοχεύουν πρωτίστως στη Μεγαλόπολη.
Tο σχετικό απόσπασμα της εκπομπής το βρίσκεται στον σύνδεσμο
https://www.youtube.com/watch?v=w7_UlPYJqkk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *