Η κατάργηση του Γυμνασίου Κοντοβάζαινας συνιστά πλήγμα για τη Γορτυνία και τα χωριά της – Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Η κυβερνητική απόφαση για κατάργηση του Γυμνασίου Κοντοβάζαινας από το σχολικό έτος 2021-2022, επιφέρει ακόμη ένα πλήγμα σε μία ορεινή περιοχή της Αρκαδίας-της Γορτυνίας, την πλέον απομονωμένη και απομακρυσμένη τόσο από την έδρα του Δήμου, τη Δημητσάνα, όσο και από την πρωτεύουσα του Νομού, την Τρίπολη.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση, εκτός του ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες (γεωμορφολογικές, αποστάσεων κ.λπ.) της περιοχής, παραγνωρίζεται το γεγονός, ότι η εκπαίδευση (και η υγεία) αποτελούν τις βασικές παραμέτρους για τη στοιχειώδη λειτουργία και εν τέλει την επιβίωση (των χωριών) της ελληνικής υπαίθρου.
Εν προκειμένω, παραγνωρίζεται και η συνταγματική πρόβλεψη του άρθρου 101 παρ. 4 που επιβάλλει ιδιαίτερη μέριμνα για τις ορεινές (και τις νησιωτικές) περιοχές, ώστε να επιβιώσουν και να παραμείνουν ζωντανές.
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης, κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζητώντας την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης.

Σχετικές δημοσιεύσεις