Η Eurobank βράβευσε τους άριστους στην Τρίπολη

Τους 81 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας, βράβευσε η Eurobank την περασμένη Παρασεκυή 20/10 στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Μπροστά για την Παιδεία, το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 22.571 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, που υλοποιεί η Τράπεζα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βραβεύει τον/την αριστούχο απόφοιτο/η από κάθε ένα από τα 1.830 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, ο/η οποίος/α συγκέντρωσε το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο του/της, από τους βαθμούς των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, το οποίο είναι από 72 και άνω στην εικοσάβαθμη κλίμακα (δεν λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά μαθήματα). Πέραν της ηθικής αναγνώρισης, κάθε παιδί που διακρίνεται λαμβάνει συμβολικά και χρηματική επιβράβευση. Από την εκκίνηση του Προγράμματος το 2003, η Τράπεζα έχει διαθέσει, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.571 αριστούχων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα €20 εκατομμύρια.

Οι 81 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 72 έως 78,20 άθροισμα βαθμών. Εξ αυτών, 23 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 20 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 16 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 12 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 9 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε επτά Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε ένας από τους αριστούχους μαθητές με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, λόγω ισοβαθμίας των αριστούχων, βραβεύθηκαν το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης και το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, τα οποία αμφότερα διακρίθηκαν για 3η φορά στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου που βραβεύεται για 5η φορά.
Στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου διακρίθηκε για 2η φορά.
Στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου βραβεύεται για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.
Στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, απέσπασε για 11η φορά την ίδια διάκριση.
Στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας που απέσπασε για 3η φορά την τιμητική διάκριση.

Σχετικές δημοσιεύσεις