«Η Δύναμη των Μουσείων» από το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

18 Μαΐου 2022  /   Χωρίς Σχόλια

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης διοργάνωσε στον εκθεσιακό του χώρο την εκδήλωση αναλογίου και μουσικής με τίτλο «Η Δύναμη των Μουσείων», το βράδυ της Τετάρτης (18/05).


Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, μέλος του οποίου είναι το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, και στον εφετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων συμμετείχαν ακόμα 136 Μουσεία απ’ oλόκληρη την Ελλάδα.


Χαιρετισμό απηύθηνε αρχικά ο Διοικητής του Μουσείου, κ. Φωτόπουλος κάνοντας μια ιστορική αναδρομή σχετικά με τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.


Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Διοικητής της 11ης Μεραρχίας Πεζικού, κ. Σκουφίδης, ο οποίος ανέφερε ότι το Πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης αποτελεί ένα κόσμημα για την Αρκαδία ενώ τόνισε το πόσο οργανωμένα, παθιασμένα και μεράκι εργάζονται εργάζεται το προσωπικό του Μουσείου.


Έπειτα ανέβηκε στο βήμα η Κεντρική ομιλήτρια, η Πολιτισμολόγος Κα Νικολέττα Πλατανίτη.


Η Κα. Πλατανίτη μίλησε για το επίκεντρο του εφετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που ήταν η συμβολή των Μουσείων στη βιωσιμότητα, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την προσβασιμότητα και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.


Την βραδιά “έντυσε” μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού, Σωτήρη Κωστούρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *