Η βουλευτής!…

2 Ιανουαρίου 2015  /   Χωρίς Σχόλια

ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

Της ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αυτές τις μέρες θα ήθελα να είμαι βουλευτής!!! Ναι, καλά διαβάσατε, βουλευτής!
Και ποιος τη χάρη μου! Όλοι οι κυβερνητικοί θα μου τηλεφωνούσαν και θα μου έταζαν για να ψηφίσω τον Πρόεδρο!
Δεν έχει σημασία το πρόσωπο, δεν τίθεται λόγος γι’ αυτό, ούτε καν για το αξίωμα, ούτως ή άλλως περισσότερο «διακοσμητική» είναι η θέση του Προέδρου. Αλλά, αφού το υπαγορεύει το Σύνταγμα;…
Το θέμα είναι εάν η παρούσα Κυβέρνηση θα συνεχίσει το «θεάρεστο» έργο της, ή θα έρθει κάποια άλλη, που θα κάνει τ’ άχυρα κομμάτια!…
Άχυρα σίγουρα θα βρει, τίποτα άλλο δεν ξέρω…
Αλλά τόσες θυσίες να πάνε χαμένες; Του Ελληνικού Λαού φυσικά, που όλοι τους κόπτονται γι’ αυτόν! Στο όνομά του πίνουν… κάθε φορά που συντρώγουν Έλληνες και Ευρωπαίοι, κι αποφασίζουν για τη σωτηρία του!…
Εκείνο, όμως, που είναι εξοργιστικό και δεν νομίζω να έχει συμβεί ξανά στα χρονικά της κοινοβουλευτικής ζωής, είναι ο τρόπος που οι κυβερνητικές παρατάξεις και κάποιοι «αδέσποτοι» βουλευτές, θέλουν να περάσουν το μήνυμα:
Εάν δεν ψηφισθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, έρχεται το χάος!… Η τέλεια καταστροφή, που συνεπάγεται τη χρεοκοπία της χώρας!… Την έξοδό μας από το ευρώ!… Την έλευση του Έμπολα!!… Τον τρίτο Παγκόσμιο (οικονομικό) πόλεμο που η Ελλάδα θυσιάζεται ως Ιφιγένεια, το γύρισμα της πλάτης της Ευρώπης, το κλείσιμο των συνόρων και ποιος ξέρει τι άλλο…
Δηλαδή, πόσο πιο άσχημα μπορεί να γίνουν τα πράγματα;
Το πρόβλημα γι’ αυτούς είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όχι η Χώρα! Αυτός να μη βγει, και φούρνος να μην …καπνίσει!…
Μέχρι και τις γαλοπούλες επικαλέστηκε ο Ευάγγελος, προφανώς επηρεασμένος από τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, θέλοντας να υπενθυμίσει στους βουλευτές, κυρίως της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, ότι υπάρχει κίνδυνος οι πρόωρες εκλογές να τους «πετάξουν» εκτός Βουλής!
«Μένω έκπληκτος», είπε, «από τον ενθουσιασμό όχι βουλευτών, κομμάτων, που ξέρουν ότι κινδυνεύουν να μην υπάρχουν στην επόμενη Βουλή, που θέλουν εκλογές! Το λένε στην Αμερική με κάποιες γαλοπούλες που χαίρονται πριν από τα Χριστούγεννα προφανώς επειδή θα τις σφάξουν!».
Εμ, πέστο Χρυσόστομε! Αυτό είναι το διακύβευμα, κι όχι η Χώρα! Τη Χώρα τη σταυρώσατε χίλιες φορές!!
Μάλλον, αυτή τη φορά, έκανε δηλώσεις η φωνή της συνείδησης του Βενιζέλου! Ο ίδιος φοβάται ότι μπορεί να μην μπει στη Βουλή, και από αυτό καθώς φαίνεται, δεν πρόκειται να γλιτώσει! Αρκεί ο Γιώργος, να μην ξαναπιαστεί Γιωργάκης!…
Στην αρένα της προπαγάνδας μπήκε και ο έτερος «σοφός» της πολιτικής, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος κάθε φορά προσπαθεί οι ατάκες του να μείνουν στην Ιστορία!
Αυτή τη φορά έκανε εννοιολογική προσέγγιση της λέξης «Τσίπρας»:
«“Τσίπρα” είναι στα ηπειρώτικα τα κατακάθια, φλούδες, κουκούτσια, κοτσάνες. Τσίπρας όποιος ασχολείται με αυτά. Καμιά φορά βγαίνει τσίπουρο».
― Πάντως κάτι βγαίνει… που το πίνουν μερικοί και δεν ξέρουν μετά τι λένε…
Και για να ξέρουμε τι λέμε:
Ο Ελληνικός Λαός, όλα αυτά τα χρόνια της πρωτοφανούς και ανελέητης κρίσης έδειξε την υπερηφάνειά του, την αντοχή του και την υπομονή του με περισσή αξιοπρέπεια και με πολλά θύματα.
Οι κυβερνώντες, όμως, έδειξαν ένα ατελείωτο κλαψούρισμα στους εντός και μία πλήρη υποταγή στους εκτός! Ποτέ δεν στάθηκαν στο ύψος τους και να μιλήσουν ειλικρινά στον Ελληνικό Λαό, ο οποίος κάθε φορά δεχόταν ως «θεία δίκη» τους φορομπηχτικούς τους νόμους.
Το ξέρουμε πια κι εδώ στην επαρχία ότι τα κέντρα αποφάσεων δεν εδρεύουν στην Αθήνα, αλλά πότε στο Βερολίνο, πότε στις Βρυξέλλες, πότε στο ΔΝΤ… Εδώ υπάρχουν απλώς οι διακομιστές τους, οι οποίοι, μάλιστα, κάνουν κακή μετάφραση από το πρωτότυπο.
Αυτό δε λέγεται Κυβέρνηση, αλλά αντιπροσωπεία!
Οι δηλώσεις του τύπου «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με την τύχη του Ελληνικού Λαού», δεν θυμίζουν Δημοκρατία, αλλά Φασισμό!!! Ας αφήσουν, επιτέλους, το Λαό να αποφασίσει ο ίδιος για την τύχη του, χωρίς διαμεσολαβητές! Ας πάρουν την απόλυσή τους και ας εργαστούν φιλότιμα, όπως και εδώ, σε κάποια άλλη χώρα!
O Σαμαράς που είναι και διορατικός…, δεν βλέπει την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., αλλά μάλλον τη δική του!
Όσο για την τύχη του, αυτή είναι βέβαιη, αφού κάνει δηλώσεις και ο Επίτιμος για χάρη του!… Μέχρι και στον Κάρολο Παπούλια πήγε!…
Η πρώτη «βόμβα» έσκασε με το Χαϊκάλη!!! Η συνέχεια προβλέπεται κωμικοτραγική!
Είναι και οι …Βουδούρηδες που υπερακοντίζουν· το …πανηγύρι στην άθλια Αρένα, μόλις άρχισε!
Είναι τα παιδιά, που πηγαίνουν από κόμμα σε κόμμα, κι έπρεπε να πουν δυο – τρεις ακόμη κουβέντες για να πείσουν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πώς αξίζει να μπουν στα ψηφοδέλτιά του!
Όσο για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, εάν πραγματικά θέλαμε ο Πρόεδρος να είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος, εκείνος θα έπρεπε να εκλέγεται απευθείας από το Λαό και να μη σύρεται η Χώρα σε εκλογές κάθε φορά που υπάρχει αδυναμία εκλογής του… Έτσι, πράγματι, θα είχαμε την ισχυρή προσωπικότητα, τον Ηγέτη στο ύπατο αξίωμα.

Αφού, όμως, τον εκλέγουν οι βουλευτές, γιατί να μην μετράει η πρώτη ψηφοφορία; Είναι μικρά παιδιά και μπορεί να «παρασύρθηκαν» ή απλώς οι τρεις ψηφοφορίες δίνουν περιθώρια για «μαγειρέματα»;

Κατά τα άλλα, όλοι κόπτονται για το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας…

― Καλά Χριστούγεννα, με μπόλικη γαλοπούλα και τσίπουρο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *