Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και η αξιοκρατία θα εξυγιάνουν το ελληνικό κράτος

3 Απριλίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΑκίνηταΈντονη ήταν η συμμετοχή του κοινού στην ομιλία – συζήτηση με θέμα «Γραφειοκρατία & Συνταγματική αναθεώρηση. Η Αχίλλειος πτέρνα του Ελληνικού Κράτους και πώς θεραπεύεται», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (27-3-2013) στα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού Oμίλου Τρίπολης.

O πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αρκαδίας (E.I.A.A.) κ. Γιώργος Oρφανός κατέδειξε πως η γραφειοκρατία είναι εκείνη που οδηγεί την ελληνική κοινωνία στο χάος, στα ελλείμματα. O ίδιος ορίζει τη γραφειοκρατία ως την ανοργάνωτη και άτακτη πολυνομία, η οποία κατασπαταλά την ενέργεια του ανθρώπινου δυναμικού χωρίς καμία παραγωγικότητα.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη βαριά φορολογία που ταλαιπωρεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων και όχι μόνο. Μάλιστα, θεωρεί πως η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα από τη συνεχώς αυξανόμενη πορεία των φόρων.

Λύση στο πρόβλημα αποτελεί η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, παράλληλα με την υιοθέτηση της απλής λογικής με κέντρο το συμφέρον του κράτους κι όχι το ατομικό. Η οργάνωση και η απλοποίηση του Συντάγματος θα μας οδηγήσουν στην θεραπεία του ελληνικού κράτους, ενώ εκείνο που είναι απαραίτητο για την ορθή λειτουργία του είναι οι απλές και κατανοητές διαδικασίες σε συνδυασμό με την πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία…

A.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *