Η 138η Εμποροπανήγυρη και 51η Έκθεση στην Τεγέα

«Κάθε πέρσι και καλύτερα» να ακούγεται από στόματα αρκετών ανθρώπων που βρίσκονταν στους πάγκους, που απάρτιζαν την εμποροπανήγυρη της Τεγέας, αλλά και οι κενές θέσεις, που «έχασκαν» στον χώρο της 51ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης μαρτύρησαν με τον πιο εμφανή τρόπο τη χαμένη αίγλη των δυο παραπάνω θεσμών.


Παρά τις δηλώσεις του προέδρου του Τεγεατικού Συνδέσμου, κ. Βασίλη Ψυχογυιού για μεγαλύτερη συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών, η εικόνα υπήρξε απογοητευτική.


Τα περίπτερα της εμποροπανήγυρης ήταν ελάχιστα, με τον κόσμο που τα επισκεπτόταν τις περισσότερες φορές να εξετάζει τα προϊόντα, χωρίς όμως να ψωνίζει.


Στον χώρο της άλλοτε περίφημης έκθεσης, οι περισσότερες θέσεις ήταν καταλυμένες από την Περιφέρεια και τον Δήμο Τρίπολης, με τις επιχειρήσεις από την Πελοπόννησο, που έδωσαν το «παρών» να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.


Μια «ζωντάνια» στη φετινή διοργάνωση προσέδωσαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες διεξήχθησαν εντός των ορίων της έκθεσης.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η μουσικοχορευτική παράσταση «Με ζουρνάδες και νταούλια», η οποία διοργανώθηκε από τον χορευτικό σύλλογο «Τεγέα» και το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος- Βιοχάλκο, η οποία τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών.


Χοροί από όλη την Ελλάδα και κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τα Δωδεκάνησα παρουσιάστηκαν από τον χορευτικό σύλλογο «Τεγέα» αλλά και τους προσκεκλημένους συλλόγους Γυναικών Διμηνίου «Η Νεφέλη» Γυναικών Σουλίου, με το κοινό να χειροκροτεί θερμά τους επιδέξιους χορευτές.

Αγγελική Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις