Φθινόπωρο… στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

2 Δεκεμβρίου 2019  /   Χωρίς Σχόλια

Η παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη, την περασμένη Πέμπτη (21/11) στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, ενόψει προετοιμασιών για το Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, περί το Μάρτιο του 2020, δεν επιβεβαίωσε αρκούντως τη βούληση της ηγεσίας για ανοιχτό κόμμα. Πολλώ δε μάλλον δεν ξεκαθάρισε το ιδεολογικό στίγμα του διευρυμένου πολιτικού φορέα, που η ίδια επιθυμεί.
Αντίθετα, περίσσευαν οι παλαιάς κοπής απόψεις, ενώ απουσίαζαν και τα νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τις γραμμές της προοδευτικής παράταξης ―έτσι όπως την οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ.
Η πρώτη αυτή μάζωξη για το καλωσόρισμα των νέων «συντρόφων» ―που ολοκληρώθηκε με κεράσματα― αναλώθηκε στα τετριμμένα: η σύνταξή μου…, τα επιδόματά μας…, το τέλος των λιγνιτικών μονάδων και πώς θα το αποτρέψουμε, χωρίς, όμως, αντιπρόταση.
Κυρίως, απουσίαζε το όραμα της νέας Ελλάδας, το οποίο οφείλει να αναδεικνύει μια σύγχρονη Αριστερά.
Δυο – τρεις από τους επανακάμψαντες, έθεσαν εκ νέου τα ζητήματα αρχών…
• Γιατί να έχει δικό του πολιτικό γραφείο ο εκλεγμένος βουλευτής (Γ. Παπαηλιού), αφού θα ήταν θεμιτό να στεγάζεται στα γραφεία του κόμματος, ώστε να είναι και αυτά ανοιχτά!…
• Γιατί ο δείνα υποψήφιος βουλευτής προεκλογικά τροφοδοτούσε τα μέσα ενημέρωσης με τις «κατόπιν ενεργειών του» παρεμβάσεις (Μ. Ρουσιάς – ΦιλόΔημος).
Χρειάστηκε ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης στο κλείσιμο των ομιλιών να επισημάνει στους συναθροισμένους ότι η Νέα Δημοκρατία πλειοδότησε σε υποσχέσεις για ανάκαμψη της οικονομίας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, θέμα το οποίο είχε αναπτύξει προγενέστερα και εφυής «σύντροφος»: «Αντιμετωπίζαμε το μαγαζάκι της ΕΒΓΑ, στη γωνία, ωσάν να ήταν η Coca-Cola! Όλους ίδιους τους βλέπαμε!…».
Η τοπική ηγεσία υποσχέθηκε νέα συνάντηση, με την εγγραφή και νέων μελών στο κόμμα, πριν το συνέδριο, ώστε να αναλυθούν και τα αίτια της εκλογικής ήττας, θέμα το οποίο δεν ήταν στην ατζέντα αυτής της συνάντησης.
Στη λεωφόρο… Φθινοπώρου μπαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλλον μία λύση φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα, για ν’ ανατείλει ο …ήλιος, και αυτή δεν είναι άλλη από την επανίδρυσή του. Με άλλο όνομα και άλλο… επίθετο! «Π.Μ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *