Έχω ένα OΡΑΜΑ

26 Μαρτίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ Σ

Tου ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΓΓΕΛΕΤOY
Φυσικού, Εκδότη του Γεωγραφικού Ινστιτούτου

Έχω ένα OΡΑΜΑ, να σωθεί η Πατρίδα μου.
Γιατί μην μου πει κανείς ότι δεν έχει αντιληφτεί τον κίνδυνο αφανισμού της;
Γέμισε η Αθήνα και οι άλλες πόλεις μαυραγορίτες και μεταπράτες που διαφημίζουν και στην τηλεόραση ακόμα τις υπηρεσίες τους! Να τους δώσουμε λέει τα χρυσαφικά και τα ασημικά μας και να τα ανταλλάξουμε με λίγα ευρώ για να περάσουμε την ημέρα μας. Μοιάζει η Αθήνα με την κατοχική του 1941, όταν οι Γερμανοί κατακτητές άρπαξαν τα τρόφιμα και ο λαός πέθαινε από την πείνα!

Μήπως δεν βλέπουμε ότι στην Ελλάδα φθάνουν συνεχώς υψηλοί προσκεκλημένοι, βλέπε Μέρκελ, Oλάντ, σεΐχηδες και τόσοι άλλοι που θέλουν τα χρυσαφικά και τα ασημικά της χώρας μας;

O φίλος μας ο Γάλλος πρόεδρος μας είπε ότι έχει προτίμηση στην ενέργεια, στους σιδηροδρόμους και στους υδάτινους πόρους. Η Μέρκελ στα αεροδρόμια, στα λιμάνια στους δρόμους, στον O.Τ.Ε, στις τράπεζες κ.λπ. Oι σεΐχηδες στον Αστέρα Βουλιαγμένης , στα νησιά μας κ.λπ. Δηλαδή ζητούν όλοι αυτοί οι μαυραγορίτες και μεταπράτες να τους δώσουμε έναντι ευτελούς αξίας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας και τα ελάχιστα χρήματα που θα πάρουμε να τα δώσουμε στους δανειστές μας δηλαδή στους ίδιους. Έχουμε βλέπετε υπογραφές μνημονίων και δανειακές συμβάσεις που επιβάλλουν να πουλήσουμε ολόκληρη την Ελλάδα έναντι πινακίου φακής για να ξεπληρώσουμε το χρέος το οποίο αντί να ελαττώνεται συνεχώς αυξάνεται. Ζητούν λέει να εισπράξουν 50 δισ. ευρώ από την πώληση της δημόσιας περιουσίας και καθώς αυτή αποτιμάτε σήμερα στο 1/20 της πραγματικής της αξίας, δηλαδή να τους δώσουμε δημόσια περιουσία 1 τρισ. ευρώ χωρίς να ξεχρεώσουμε ούτε στο ελάχιστο.
Φαντάζομαι την Ελλάδα χωρίς δημόσια περιουσία και μου έρχεται στο μυαλό μια οικογένεια φτωχή χωρίς κτήματα που τα παιδιά της εργάζονται στα χωράφια των γαιοκτημόνων για ένα κομμάτι ψωμί.
Αλήθεια, τι θα κάνουν τα Eλληνόπουλα το 2020 που η Ελλάδα θα έχει ξεπουλήσει τα πάντα και θα χρωστάμε το 120% του σημερινού Α.Ε.Π, δηλαδή το 200% του A.Ε.Π το 2020; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα παιδιά μας θα δουλεύουν τότε για 200 ευρώ το μήνα και οι συντάξεις θα είναι 150 ευρώ όσο στη Βουλγαρία, Ρουμανία σήμερα.

Τι κάνουμε λοιπόν; Τι περιμένουμε;
Η άποψή μου είναι να μελετήσουμε πολύ καλά το πρόβλημα πριν προχωρήσουμε στη λύση του. Για πολλούς το πρόβλημα δεν λύνεται, η εξίσωση δεν έχει λύση, είναι αδύνατη! Για άλλους, που έχουν και την ευθύνη της διακυβέρνησης, μας αποπροσανατολίζουν και μας λένε ότι το πλοίο η Ελλάς απέφυγε τα βράχια, σε λίγο περνάμε τον κάβο και το φθινόπωρο απογειωνόμαστε, αρκεί όπως λένε να επιταχύνουμε τις αποκρατικοποιήσεις. Ε, λοιπόν, αυτούς δεν τους εμπιστεύομαι καθόλου, τους θεωρώ μεγάλους ψεύτες, μεταπράτες χωρίς κανένα ίχνος πατριωτισμού, δοσίλογους.
Ας αποφύγουμε όμως τον αποπροσανατολισμό, ας διαβάσουμε τι ακριβώς λέει το πρόβλημα. Εάν βρούμε τη λύση ας την ανακοινώσουμε. Αν η λύση γίνει αποδεκτή, έχουμε συμβάλλει στη σωτηρία της πατρίδας μας.
Λοιπόν, το πρόβλημα όπως το έχουν δομήσει και προβάλλει ντόπιοι τραπεζίτες και κυβερνήτες με ξένους δανειστές λέει ότι:
Η Ελλάδα σήμερα χρωστάει σε ξένους δανειστές 165% του Ακαθάριστου Εθνικού της Προϊόντος (Α.Ε.Π) και ότι οι Έλληνες πολίτες επίσης χρωστούν ένα αντίστοιχο πόσο στις τράπεζες της ίδιας τάξης μεγέθους, δηλαδή συνολικά Ελλάδα και Έλληνες χρωστάμε σε ξένους δανειστές περίπου 700 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το πρόβλημα και είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι η πληρωμή αυτού του υπέρογκου χρέους μπορεί να γίνει με τους μισούς Έλληνες άνεργους και τους άλλους μισούς να υποαπασχολούνται.

Τι κάνουμε λοιπόν; ποια είναι η λύση που προτείνουμε; Για μένα η λύση είναι η ακόλουθη:
1. Κατ αρχήν ξεχνάμε και αποβάλλουμε ιδεολογίες και ιδεοληψίες. Όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο αφανισμού όλοι οι Έλληνες σφίγγουμε τα χέρια και γινόμαστε αδέρφια. Δεν υπάρχουν κόμματα με διαφορετικές σημαίες παρά μονάχα ένα, το πατριωτικό, με σημαία την ελληνική. Όσοι πιστεύουμε σε αυτό το κόμμα ας δώσουμε τα χέρια. Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι Αθηναίοι όταν οι Πέρσες διάβηκαν τις Θερμοπύλες και πλησίαζαν στην Αθήνα. Εγκατέλειψαν την πόλη, μετέφεραν τα γυναικόπαιδα και τους γέρους στην Σαλαμίνα και οι δυνάμενοι να πολεμήσουν μπήκαν στα καράβια και αντιπαρατάχθηκαν στον περσικό στόλο. O Περικλής και ο Ευρυβιάδης έδωσαν τα χέρια και όταν οι σάλπιγγες σήμαναν την έναρξη της ναυμαχίας, τα εμβατήρια ενθάρρυναν τους πολεμιστές με το περίφημο:
«Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».
«Εμπρός, γιοι των Ελλήνων, Ελευθερώστε την πατρίδα, Ελευθερώστε τα παιδιά σας, τις γυναίκες σας, τους βωμούς των θεών των πατέρων σας.
Και τους τάφους των προγόνων σας, τώρα είναι ο αγώνας για τα πάντα.»
Ναι, λοιπόν, τώρα τα παίζουμε όλα για όλα και από τη νίκη που θα κερδίσουμε ενωμένοι, θα σωθεί η πατρίδα μας και μαζί όλοι εμείς.
2. Ας δούμε τώρα αυτούς τους «ανιδιοτελείς» ανθρώπους, τους δανειστές μας που την τελευταία δεκαετία άνοιξαν τους κρουνούς και έστελναν εκατοντάδες δισ. ευρώ στις τράπεζες, μέσω της τράπεζας της Ελλάδος που και αυτή σε αντίκρισμα έδινε κρατικά ομόλογα. Oι εμπορικές τράπεζες, μας παρακαλούσαν τότε να δανειστούμε οποιαδήποτε ποσά για να ικανοποιήσουμε οποιεσδήποτε ανάγκες μας, ακόμα και για διακοπές με πλαστικό χρήμα από πιστωτικές κάρτες τις οποίες μας έδιναν αφειδώς και ανεξέλεγκτα. Αλήθεια, γιατί το έκαναν αυτό οι δανειστές μας; Mήπως επειδή ενδιαφερόντουσαν για την ευημερία μας ή μήπως απέβλεπαν να μας φέρουν σε αυτό το αδιέξοδο και τώρα να απαιτούν να τους παραδώσουμε τον δημόσιο και ιδιωτικό μας πλούτο και την εθνική μας κυριαρχία; Χωρίς αμφιβολία το έκαναν για την οικονομική και εθνική μας υποδούλωση και αυτό αποδεικνύεται αφού τα ίδια έχουν κάνει και στους άλλους λαούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλάμε δηλαδή για μια καλά οργανωμένη υφαρπαγή των εθνικών πόρων των λαών με στόχο την υποδούλωσή τους και στην παγκόσμια κυριαρχία τους. Τώρα ποιά είναι η εθνική ταυτότητα των κυρίων που εμφανίζονται με την επωνυμία funds και έχουν σωρεύσει σήμερα 85 τρισ. δολάρια όπως λέγεται με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία τους, πολλά έχουν γραφεί και υπονοηθεί. Εμείς πάντως στην καθημερινή αναφορά μας τους αποκαλούμε «εταίρους», «δανειστές», «ληστές», «τοκογλύφους», «αγορές» ή οτιδήποτε άλλο περιφρονητικό.
3. Επειδή δεν διανοούμαστε να αρνηθούμε την πληρωμή των πραγματικών χρεών μας, θα εξετάσουμε την ύπαρξη επαχθούς χρέους για το οποίο θα ζητήσουμε την διαγραφή του. Το πραγματικό χρέος θα το αποδώσουμε στους δανειστές σε ένα χρονικό ορίζοντα ανάλογο με εκείνο το χρόνο που χρειάστηκε για να γίνει η απορρόφηση του. Δηλαδή, να ακολουθήσουμε μια αντίστροφη πορεία πληρωμής του χρέους σε ποσοστό και χρονικό ορίζοντα αντίστοιχο με αυτόν του δανεισμού μας.
4. Επειδή σήμερα γίνεται μια λανθασμένη και αδιέξοδη πληρωμή χρεών με το να περικόπτονται οριζόντια μισθοί και συντάξεις και να επιβάλλονται δυσβάσταχτοι φόροι ακόμα και σε άνεργους, αυτό το λάθος πρέπει να σταματήσει αμέσως και να πληρώσουν τα χρέη αυτοί που τα δανείστηκαν και όχι αυτοί που δεν χρωστούν σε κανέναν.

Για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε την πληρωμή του χρέους ως εξής:

α) Καταρχήν, ζητούμε από τους δανειστές τρία(3) χρόνια αναστολή πληρωμών και σε αυτό το διάστημα θα καταβάλλουμε μόνο τους τόκους με επιτόκιο το euribor.
β) Καταργούμε αμέσως το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ (Ταμείο Ιδιωτικοποίησης Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου) και αντ’ αυτού συστήνουμε 13 ταμεία (1 σε κάθε περιφέρεια της χώρας) τα οποία τα ονομάζουμε ΤΑ.Δ.Ι.ΠΕ.Δ (Ταμεία Δημοσιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δανειοληπτών). Στα ταμεία αυτά παραχωρούν και μεταβιβάζουν οι πολίτες οικιοθελώς τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν με δανεισμό και αδυνατούν να τα πληρώσουν στις τράπεζες. Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες γλιτώνουν από τον βραχνά πληρωμής χρεών που είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν με την σημερινή οικονομική πορεία της χώρας και έτσι αποφεύγουν την δίωξη των τραπεζών που μέρα με την μέρα θα γίνεται πιο ασφυκτική. Αν αφεθεί η κατάσταση στο έλεος των τραπεζών, οι πολίτες θα χάσουν από πλειστηριασμούς όχι μόνο τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν με δανεισμό αλλά και το σπίτι που μένουν μέχρις ότου ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τραπεζών που συνεχώς επαυξάνονται με τόκους υπερημερίας.
γ) Προϋπόθεση για την εφαρμογή της προηγούμενης διαδικασίας είναι η κρατικοποίηση των τραπεζών που είναι εξάλλου επιβεβλημένη αφού το κράτος σήμερα δανείζεται δεκάδες δισ. για την ανακεφαλαιοποίησή τους που κατά περίεργο τρόπο εξακολουθούν να παραμένουν ιδιωτικές. Ηλίου φαεινότερο ότι θέλουν τις τράπεζες ιδιωτικές οι τοκογλύφοι-ληστές για να διεκδικήσουν τις περιουσίες των Eλλήνων πολιτών καθόσον οι ίδιοι ετοιμάζονται να εξαγοράσουν τις ελληνικές τράπεζες σε εξευτελιστική τιμή. Προετοιμάζονται να αγοράσουν το σύνολο των ελληνικών τραπεζών στο 1/20 της αξίας τους ( δηλαδή όση είναι η χρηματιστηριακή τους αξία σήμερα) και στη συνέχεια να διεκδικήσουν και να εισπράξουν εκατοντάδες δισ. από τους Έλληνες δανειολήπτες. Ήδη μεγάλα πακέτα τραπεζικών μετοχών βρίσκονται στα χέρια τους και είναι έτοιμοι να κάνουν την τελική κίνηση κατάληψης και ιδιοποίησης του πλειοψηφικού πακέτου. Έχει φτάσει μάλιστα σε τέτοιο μέγεθος η ανεξέλεγκτη δοσοληψία ντόπιων και ξένων ληστών, ώστε πρόσφατα παρέδωσαν το υγειές 80% της αγροτικής τράπεζας στην τράπεζα Πειραιώς, εντελώς δωρεάν, και είναι γνωστό ότι η ΑΤΕ έχει προσημειωμένη την περιουσία όλων των αγροτών της χώρας. Η επόμενη κίνηση θα είναι η εξαγορά της Πειραιώς από τους δανειστές – ληστές που η τιμή της μετοχής της έχει καταρρεύσει στα 0.20 ευρώ και μαζί με την μάνα θα πάρουν δωρεάν και την θυγατέρα ΑΤΕ.

δ) Με την μεταβίβαση των ελληνικών τραπεζών στο δημόσιο και με την συγκέντρωση των περιουσιακών στοιχείων των Eλλήνων δανειοληπτών στα 13 περιφερειακά ταμεία θα ξεκινήσει άμεσα η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων που θα έχουν παραχωρηθεί από τους πολίτες που δεν μπορούν να τα υποστηρίξουν. Η πώληση θα γίνεται με διαφανείς διαδικασίες σε τιμές κόστους, θα αναρτώνται στο διαδίκτυο και θα δύναται να αγοραστούν από Έλληνες και ξένους ενδιαφερόμενους πολίτες ή επιχειρήσεις. Επομένως ένα σημαντικό ποσό των δανείων θα αρχίσει να αποδίδεται στους δανειστές με αυτήν την ρευστοποίηση και αντίστροφη πορεία του χρήματος.
ε) Μια άλλη πηγή εσόδων, εξίσου σημαντική, θα προκύψει από την φορολόγηση όλων των καταθέσεων σε ελληνικές και ξένες τράπεζες για εκείνα τα ποσά που οι καταθέτες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους. Κατά πληροφορίες, οι καταθέσεις αυτές ξεπερνούν τα 600 δισ. ευρώ και η φορολόγησή τους θα αποδώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για ικανοποίηση των δανείων.
στ) Επίσης, μια άλλη πηγή σημαντικών εσόδων θα προκύψει εάν εφαρμοστεί το πόθεν έσχες για 100.000 Έλληνες που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 30 χρόνια. Όλοι όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τον παράνομο πλουτισμό τους θα αποδίδουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία χωρίς δημοσιοποιήσεις και τυμπανοκρουσίες τα οποία και θα εκποιούνται σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία. Όσοι αρνούνται να το πράξουν οικειοθελώς θα ελέγχονται δικαστικά και ποινικά. Επιτέλους, να ικανοποιηθεί και το αίσθημα δικαιοσύνης του λαού και να πληρώσουν τα παντός είδους τρωκτικά και λαμόγια που με τις μίζες που έλαβαν ζημίωσαν εκατοντάδες δισ. ευρώ το ελληνικό δημόσιο χάριν ξένων και ντόπιων απατεώνων. Μαζί με τους επίορκους υπαλλήλους να ελεγχθούν και όλες οι κρατικές συμβάσεις και οι υπέρογκες πληρωμές για έργα και προμήθειες του κράτους και να υποχρεωθούν οι κλέφτες να επιστρέψουν τα κλοπιμαία.
ζ) Τέλος να αναζητηθούν χρήματα και άλλα αντικείμενα που έχουν επιμελώς αποκρυφτεί σε τραπεζικές θυρίδες ή αλλού από κάθε είδους καταχραστές του δημοσίου. Όποιοι δεν μπορούν ν’ αποδείξουν τον πλουτισμό τους θα φορολογούνται με την ισχύουσα νομοθεσία.

Εάν όλα αυτά γίνουν από μια πατριωτική κυβέρνηση που δεν ελέγχεται από κλέφτες και λαμόγια αλλά από αγνούς και ανιδιοτελείς Έλληνες, πιστεύω ότι μπορούν να συγκεντρωθούν και να αποδοθούν τα χρωστούμενα σε ένα χρονικό ορίζοντα 10 ετών, όσο χρόνο δηλαδή χρειάστηκε για να μας καταλογισθεί αυτό το υπέρογκο χρέος.
Είναι ανάγκη βεβαίως να γίνουν αλλαγές στην δομή της διοίκησης τους κράτους, να εφαρμοστεί ισονομία και ισοπολιτεία και να μπουν στην διοίκηση νέοι άνθρωποι με αξιοκρατικό τρόπο, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Παράλληλα, να κινητοποιήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις των νέων ανθρώπων στην πρωτογενή παραγωγή, στην μεταποίηση με εξαγωγική κατεύθυνση, στο εμπόριο, στον τουρισμό και να δοθούν χρήματα για όλη αυτή την παραγωγική διαδικασία.

Η Ελλάδα μπορεί! Oι Έλληνες μπορούμε!
Να φύγουν εδώ και τώρα όλοι οι ντόπιοι και ξένοι μεταπράτες που εγκαταστάθηκαν στα Υπουργεία μας.

  • Κατηγορία: ΑΡΘΡΑ
  • Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *