Αίτημα Επιμελητηρίου Αρκαδίας για άνοιγμα φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών

To Επιμελητήριο Αρκαδίας απέστειλε επιστολή μέσω της οποία ζητά από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία, των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.
Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του νομού μας γίναμε αποδέκτες της ανησυχίας που διακατέχει τους ιδιοκτήτες και εργαζομένους των Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών της Αρκαδίας που συνεχίζουν να μη λειτουργούν.
Οι εκπαιδευτικές δομές είναι ανοικτές και μόνο τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών παραμένουν με περιοριστικά μέτρα. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι άνιση η αντιμετώπιση αυτή δεδομένου ότι πλέον οι μαθητές όλων των βαθμίδων έχουν επιστρέψει στο δημόσιο σχολείο, ενώ τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές τους υποβάλλονται στα προβλεπόμενα εβδομαδιαία self-tests τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα όπως όλες οι επιχειρήσεις.
Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι στη διάρκεια της επαναλειτουργίας τους, δε συνέβαλαν στη διάδοση του ιού, μιας και είχαν υιοθετηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Επιπλέον, όπως αντιλαμβάνεστε λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, ανθεί η παραεκπαίδευση και παράλληλα η παραοικονομία.
Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την επαναλειτουργία τους και να αξιολογήσετε το δίκαιο αίτημα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος, ΟΕΦΕ, ώστε να ξεκινήσει η διεξαγωγή θερινών μαθημάτων δια ζώσης τηρώντας όπως όλες οι επιχειρήσεις τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ
Η επιστολή κοινοποιήθηκε
• ΚΕΕΕ
• ΟΕΦΕ
• Επιμελητήρια Ελλάδος
• Βουλευτές Αρκαδίας
• ΜΜΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις