Ερώτηση στη Βουλή για την κατάργηση ή συγχώνευση του τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Αρκαδίας

30 Ιανουαρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσε στις 28.1.2013 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, με θέμα την πιθανή κατάργηση ή συγχώνευση του τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Αρκαδίας και μεταφορά της έδρας σε άλλο Νομό.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Με το σχεδιασμό του Υπουργείου για την κατάργηση ή συγχώνευση του τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης (Τ.Τ.Υ.Ε) Αρκαδίας από την Τρίπολη και τη δημιουργία Τμήματος στο Ναύπλιο, όπως προκύπτει από τα υπομνήματα του Συλλόγου Τεχνικών Επιθεωρητών του Υπουργείου Εργασίας και το οργανόγραμμα των νέων Υπηρεσιών Επιθεώρησης δημιουργούνται τα εξής:
• 40.000 άτομα – εργατικό δυναμικό
• 2.200 επιχειρήσεις
• 5 μεγάλες μονάδες της ΔΕΗ
• η Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης
στην Αρκαδία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς έλεγχο της Ασφάλειας Εργασίας από το αρμόδιο για τον έλεγχο αυτό τμήμα της Αρκαδίας.
Χιλιάδες έλεγχοι και πολλές εκατοντάδες κυρώσεις από ιδρύσεως Τ.Τ.Υ.Ε. Αρκαδίας, εκατοντάδες εκθέσεις ατυχημάτων και εκατοντάδες εκκρεμείς υποθέσεις υποβαθμίζονται.
Ο πρόσφατος νόμος 3996/11 για την ίδρυση Περιφερειακής Υπηρεσίας Επιθεώρησης στην Τρίπολη με Διευθυντή Τεχνικής Επιθεώρησης καταργείται. Ο νόμος 3144/03 για τη δημιουργία Περιφερειακής Διεύθυνσης Τεχνικής Επιθεώρησης στην Τρίπολη καταργείται.
Υποβαθμίζεται η Τρίπολη ως έδρα αιρετής Περιφέρειας, στην οποία θα έπρεπε να υπάρχει όχι μόνο τμήμα Τεχνικής Επιθεώρησης αλλά και Διεύθυνση Τεχνικής Επιθεώρησης.
Τέλος, δεν καλύπτεται σε θέματα ασφάλειας και υγείας της εργασίας ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός του νομού Αρκαδίας.
Κατόπιν των ανωτέρων,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Εργασίας ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση του ελέγχου της εφαρμογής της Εργατικής Νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στο νομό Αρκαδίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *