Έργα 1 εκ. ευρώ από το LEADER για τη Γορτυνία

25 Ιουλίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣτο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER Βόρειας Πελοποννήσου, εντάχθηκαν συνολικά 47 έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,65 εκ. ευρώ, για τα οποία η επιχορήγηση ανέρχεται στα 3,61 εκ. ευρώ. Από αυτά, τα 8 θα γίνουν στην Γορτυνία και 1 αφορά όλη την περιοχή παρέμβασης, με συνολικό προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ (4 δημόσια και 5 ιδιωτικά έργα), για τα οποία η επιχορήγηση ανέρχεται στα 671 χιλ. ευρώ.
Στην περιοχή παρέμβασης του LEADER (άξονας 4) ανήκουν μόνο οι 3 δημοτικές ενότητες του Δήμου Γορτυνίας, οι Δ.Ε. Δημητσάνας, Βυτίνας και Τρικολώνων, στις οποίες θα υλοποιηθούν τα εγκεκριμμένα έργα. Oι άλλες 5 δημοτικές ενότητες, Ηραίας, Κλείτορος, Κοντοβάζαινας, Λαγκαδίων και Τροπαίων ανήκουν στην περιοχή παρέμβασης του ΠΑΑ (OΠΑΑΧ, άξονας 3), στα οποία έχουν ενταχθεί 3 έργα του Δήμου Γορτυνίας (δημόσια), συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, για τα οποία αναμένεται η οριστική έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τα έργα του LEADER διαχειρίζονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω των αναπτυξιακών εταιριών και ο Δήμος Γορτυνίας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΑΝ.ΒO.ΠΕ. (Αναπτυξιακή Βορείας Πελοποννήσου), στην οποία έχει τα δύο τελευταία χρόνια την προεδρία. Επιδίωξη της ΑΝ.ΒO.ΠΕ. είναι να διατεθεί ολόκληρο το εγκεκριμένο ποσό (απορρόφηση 100%), γι αυτό και θα ακολουθήσει σύντομα και η 3η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *