Επίσκεψη του Πρέσβη της Τσεχίας, Jakub Karfik, στη Γορτυνία

Τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Τσεχίας και Δήμου Γορτυνίας επισφράγισε με επίσκεψή του στα Τρόπαια ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Τσεχίας, κ. Jakub Karfik.
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρέσβης της Τσεχίας στην Αθήνα, κ. Jakub Karfik και η Πρόεδρος της Ένωσης Τσέχων Ελλάδος, κα. Lenka Kanellia, επισκέφθηκαν τα Τρόπαια με σκοπό να παραδώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Γορτυνίας, καθώς και να γνωριστούν με τον Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που η Τσεχική Δημοκρατία στέκεται αλληλέγγυα στο Δήμο Γορτυνίας, ύστερα και από τη σημαντική συμβολή των Τσέχων πυροσβεστών στην κατάσβεση των πυρκαγιών του Αυγούστου.
Τον κ. Πρέσβη και την κα. Lenka Kanellia υποδέχθηκαν στα Τρόπαια ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, Πάικος Αναγνωστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Τροπαίων, Λεωνίδας Συριόπουλος, μέλη της Δημοτικής Αρχής και εργαζόμενοι στο Δήμο.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Πρέσβη με μια σύντομη ομιλία. Αναφέρθηκε στις καταστροφές που προκλήθηκαν στην επικράτεια του Δήμου ως απόρροια των πυρκαγιών και ενημέρωσε για τις εξελίξεις γύρω από την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές. Κλείνοντας, προσέφερε στον κ. Karfik ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα και εκδόσεις που αφορούν στην περιοχή της Γορτυνίας.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Τσέχων Ελλάδος κα. Kanellia με τη σειρά της, έδωσε στο Δήμαρχο κ. Κούλη ένα αναμνηστικό δώρο και μια ευχετήρια κάρτα στην οποία αναγράφονται τα εξής: «Η Ένωση Τσέχων Ελλάδος για τις οικογένειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές: Τις θερμότερες και καλύτερες ευχές μας για υπέροχα Χριστούγεννα και ένα Χαρούμενο Νέο Έτος. Είθε η ειρήνη, η αγάπη και η ευημερία να σας συντροφεύουν παντοτινά. Οι Τσέχοι ομογενείς, φίλοι της Ελλάδας και των Ελλήνων, σας εύχονται ολόψυχα Χαρούμενες Γιορτές, Ειρήνη, Υγεία και Ευτυχία για το 2022.»
Μετά το πέρας της επίσκεψης στα Τρόπαια, οι εκπρόσωποι της Τσεχικής Πρεσβείας καθώς και οι εκπρόσωποι του Δήμου Γορτυνίας επισκέφθηκαν το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, συνοδεία της Προέδρου Τ.Κ. Δημητσάνας, κας. Αγγελικής Μπίρη και του Αντιδημάρχου Δημήτρη Καζά. Ξεναγήθηκαν από την Υπεύθυνη του Μουσείου, κα. Ήρα Παπαδοπούλου και εντυπωσιάστηκαν από τις παραδοσιακές εγκαταστάσεις και τους υδροκίνητους μηχανισμούς. Παράλληλα, περιηγήθηκαν και στην Έκθεση «ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21» η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο με αφορμή τα 200 χρόνια από το 1821. Ο Τσέχος Πρέσβης εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους ένδοξους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και δήλωσε συγκινημένος από την επίσκεψή του στην ιστορική γη της Γορτυνίας. Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν των επισκεπτών.
Αποχαιρετώντας τον κ. Jakub Karfik και την κα. Lenka Kanellia ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη για τη συνεισφορά της Τσεχίας και την έμπρακτη αλληλεγγύη η οποία ενισχύει την καλή σχέση των δυο πλευρών. Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Με την έλευσή σας στη Γορτυνία δυναμώνουν οι μεταξύ μας δεσμοί και προάγονται η φιλιά και η συνεργασία. Σταθήκατε σημαντικός αρωγός στο πλευρό του Δήμου κατά την διάρκεια των πυρκαγιών του Αυγούστου όπου οι φίλοι μας Τσέχοι πυροσβέστες είχαν καθοριστική συμβολή κι αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Σήμερα ήρθατε εδώ για να προσφέρετε ξανά σε όσους επλήγησαν. Σας ευχαριστούμε θερμά.»
Εκ του Δήμου

Σχετικές δημοσιεύσεις