Επίσημη έναρξη του προγράμματος «Η πρόκληση των 100 ευφυών πόλεων», στην Τρίπολη

27 Οκτωβρίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που η Τρίπολη κατόρθωσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ένα τόσο ανταγωνιστικό και μεγάλο πρόγραμμα και να συγκαταλέγεται πλέον, ως ο μικρότερος δήμος του προγράμματος, στους 126 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης στην πρώτη επίσημη συνάντηση της ομάδας εργασίας της Πρόκλησης των 100 ευφυών πόλεων που πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί (Δευτέρα 26/10/2020), στο Δημαρχείο Τρίπολης.
Η μέντορας και lead expert της κοινοπραξίας Τρίπολης-Κορίνθου, Kαθηγήτρια Οικονομικών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κυρία Λένα Τσιπούρη, επισκέφτηκε τη δημοτική αρχή για να παρουσιάσει το πρόγραμμα και να συνδημιουργήσει μαζί της το στρατηγικό σχεδιασμό που θα εμπεριέχει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της πόλης ώστε οι πολίτες, οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις της Τρίπολης να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη στον τομέα της ψηφιοποίησης και των ευφυών τεχνολογιών.
Στη συνάντηση παρευρέθη και ο εκπρόσωπος της Κορίνθου και μέλος της ομάδας εργασίας της κοινοπραξίας, κύριος Ανδρέας Πανούσης, ο οποίος σε συνεργασία με την Ειδική συνεργάτη ευρωπαϊκών θεμάτων του Δήμου Τρίπολης, κυρία Ζωή Μυλωνά, θα φροντίσει για την ομαλή εξέλιξη και εφαρμογή του προγράμματος στα επόμενα 2,5 χρόνια.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Αντώνης Τσαγκαρέλης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Ελένη Καρούντζου, και η Διευθύντρια Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης, και Πληροφορικής, κ. Κατερίνα Σιάμπου, χαιρετίζουν το πρόγραμμα και συμμετέχουν ενεργά για την επιτυχή έκβασή του.
«Είναι σημαντική και αναγκαία συνθήκη ο στρατηγικός σχεδιασμός του προγράμματος να συμφωνεί και να συμπληρώνει το γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της πόλης ώστε οι δράσεις, οι χρηματοδοτήσεις, οι συνέργειες και οι συνεργασίες που θα λάβουν χώρα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να αλληλοσυμπληρώνονται και να καλύπτουν όποιες ελλείψεις και κενά παρατηρούνται στις ήδη τρέχουσες ενέργειες και δράσεις του δήμου», πρόσθεσε ο Κώστας Τζιούμης κατά το κλείσιμο της συνάντησης.
Μέλη της ομάδας εργασίας του προγράμματος:
Ζωή Μυλωνά, ειδική συνεργάτης ευρωπαϊκών θεμάτων του Δήμου Τρίπολης και συντονίστρια του προγράμματος (Τρίπολη)
Νικόλαος Μεγρέμης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (Τρίπολη)
Γεώργιος Προκόπος, εκπρόσωπος του Youth Entrepreneurship Club (Τρίπολη)
Ανδρέας Πανούσης, ειδικός συνεργάτης σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης του Δήμου Κορινθίων (Κόρινθος)
Σωτήριος Πετρόπουλος, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Κόρινθος)
Αντώνιος Φλέσσας, εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου (Κόρινθος)
Για περισσότερες πληροφορίεςσχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και λοιπά ευρωπαϊκά προγράμματα: Ζωή Μυλωνά, mylona.zoi@gmail.com
Εκ του Δήμου Τρίπολης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *