Επιμένουν οι δικηγόροι στην απεργία διαρκείας

15 Δεκεμβρίου 2014  /   Χωρίς Σχόλια

Με τα σημερινά δεδομένα δεν συντρέχει λόγος αναστολής της αποχής διαρκείας για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η οποία αποφασίσθηκε με το Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014, μας πληροφορεί με δελτίο Τύπου η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε στις σήμερα (15/12/2014) στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αποφάσισε ομόφωνα.

Η πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης να μεταθέσει την πρώτη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από τις 16 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές, οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν συνιστά αποδοχή των θέσεων του Δικηγορικού Σώματος.

Κατόπιν τούτων, σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29/12/2014, θα συγκληθεί (εντός 24 ωρών) Συντονιστική Επιτροπή και Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Γροθιά,   με …κλίση 93% !!!  

          Σχετικά με το ως άνω θέμα το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως Δημήτρης Γ. Μανιατάς μας κοινοποιεί:

ΜΑΝΙΑΤΑΣ«Δυνατό χτύπημα κατά της Συγκυβέρνησης. Κατά του Ν/Σ περί Κώδικος Πολιτικής Δικονομίας. Ισχυρό ράπισμα κατά των δολίων εργατών της πολιτικής παρακμής της Δημοκρατίας μας και της πτωχοποίησης του Ελλήνων Πολιτών. Γροθιά στο άρρωστο κατεστημένο των μαριονεττών της Νεοταξίτικης πολιτικής της παγκοσμιο-υποδουλοποίησης και του ραγιαδισμού των …”κοινών συμφερόντων στο Αιγαίο”! Το Νομοσχέδιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία μεθόδευση που ανοίγει τις Κερκόπορτες του ενταφιασμού του Κράτους Δικαίου της Χώρας μας.

Ολόκληρος ο Νομικός Κόσμος της Πατρίδος μας (Δικαστές, Συμβολαιογράφοι, Δικαστ. Επιμελητές, Δικηγόροι) έχει ταχθεί, με τεκμηριωμένες θέσεις και πύρινες δηλώσεις κατά του Νομοσχεδίου, ενός, ακόμη, ολετήρα της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της Κοινωνίας. Προσφέρουν τον Έλληνα ως φθηνή βορά στους σαρκοφάγους διεθνείς τραπεζιτικούς τοκογλύφους. Η Συγκυβέρνηση αγνόησε τις εμπεριστατωμένες προτάσεις της Διοικητικής Ολομελείας του Αρείου Πάγου και της Ολομελείας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.

Σκόπιμος είναι και ο κωφαλαλισμός των ΜΜΕ. Αυτά ούτε είδαν ούτε άκουσαν περί του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος. ΄Ηταν, καθώς φαίνεται, τόσο δυνατή η γροθιά του 93%, που δεν τους άφησε ούτε …γραμμάριο μυαλού για να σκεφθούν το πώς και το πόσο παραπλανητικά και ψεύτικα θα το παρουσιάσουν. Κοινώς, το έθαψαν! Ναί, τα ΜΜΕ “παρασιωπούν και πλαστογραφούν την πραγματικότητα”, για να μην μάθει ο Ελληνικός Λαός ότι υπάρχουν, ακόμη, κάποιες φωνές Αντίστασης κατά των σχεδίων της εξαθλίωσης των Ελλήνων. Θάβουν και τον Αγώνα μας !

Αλλά, εμείς, έχουμε αναγάγει τον Αγώνα μας σε ύψιστο καθήκον έναντι της Πατρίδος μας. Ο Παύλος, προφητικά και διαχρονικά, θέτει την αντίστασή μας στην πραγματική της διάσταση: “αγών κατά των αρχόντων του αιώνος τούτου…, και κατά των δολίων εργατών του αγγέλου του σκότους”. ΄Εναν αγώνα, κατά των παγκόσμιων τοκογλύφων “κολλυβιστών”, τον δρόμο του οποίου, μας τον έδειξε ο Κύριος: “…πάντας ἐξέβαλεν ἐκ τοῦ ἱεροῦ, τά τε πρόβατα καὶ τοὺς βόας, καὶ τῶν κολλυβιστῶν ἐξέχεεν τὸ κέρμα καὶ τὰς τραπέζας ἀνέτρεψε, “.

Δημήτριος Γ. Μανιατάς

Δικηγόρος Τριπόλεως, Μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *