Επικίνδυνες ουσίες για τη δημόσια υγεία εντόπισε η Αστυνομία στη Μεγαλόπολη

14 Δεκεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

Συνελήφθη 41χρονος για ρύπανση του περιβάλλοντος με τοξικά απόβλητα στην Αρκαδία
Βρέθηκαν σε εργοτάξιο στο οποίο ήταν υπεύθυνος, περισσότεροι από εβδομήντα (70) τόνοι τοξικών αποβλήτων
Ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος Ενεργείας & Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών

Συνελήφθη, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης, χθες Πέμπτη (13-12-2012) το μεσημέρι, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, ένας (1) 41χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας.
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε εργοτάξιο χωματουργικών εργασιών, στο οποίο ήταν υπεύθυνος, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας.
Κατά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν συνολικά, ογδόντα μία (81) δεξαμενές, χωρητικότητας του ενός τόνου έκαστη και τριάντα δύο (32) βαρέλια, χωρητικότητας διακοσίων κιλών έκαστο, που περιείχαν τοξικά απόβλητα, όπως γαλάκτωμα, χρώμα και γλυκερίνη.
Το συνολικό βάρος των τοξικών αποβλήτων ανέρχεται στα -70.400- κιλά.
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος Ενεργείας & Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.

Ο 41χρονος οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *