Επέστρεψε το Τριπολιτσιώτικο Πάσχα!

Με σύμμαχο τον καιρό και διάθεση για παραδοσιακό γλέντι πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Άρεως για να δουν το Πάσχα στην Τρίπολη να… επιστρέφει.


Μετά από 2 χρόνια οι Έλληνες φέτος μπορούσαν να γιορτάσουν όπως παλιά το Πάσχα και στην Τρίπολη, ανέκαθεν, το γλέντι στην Πλατεία Άρεως αποτελούσε μια επιλογή για ντόπιους κι επισκέπτες.


Εκατοντάδες συμπολίτες μας, κι όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια, χορούς, σούβλες κι άφθονο κρασί, που θύμισε το Πάσχα που στερηθήκαμε όλοι μας στα χρόνια του κορωνοϊού.


Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου έκανε τη βόλτα του στο κέντρο της Πόλης, με την πλατεία Άρεως να είναι ο προορισμός.


Οι ψησταριές του Δήμου είχαν… ανάψει από νωρίς, ενώ το όμορφο σκηνικό που στήθηκε στην πλατεία κέρδισε τις εντυπώσεις κι αποτέλεσε το πιο πολυφωτογραφημένο μέρος της Τρίπολης τις τελευταίες ημέρες.


Παραδοσιακή ορχήστρα έπαιξε τραγούδια της Λαμπρής, ενώ τα παιδιά από τα συγκροτήματα παραδοσιακών χορών της πόλης έστησαν χορό με τους θεατές να συμμετέχουν κι εκείνοι.


Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους, τσουγκρίζοντας τα αυγά.


Η Τρίπολη και κυρίως τα χωριά της Αρκαδίας αποτέλεσαν κι εφέτος έναν ιδανικό προορισμό για το Πάσχα, αφού μετά από δύο χρόνια περιορισμών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλοί κάτοικοι των μεγαλουπόλεων επέστρεψαν στις γενέτειρές τους για να γιορτάσουν πατροπαράδοτα τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας.


Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ήρθαν από τα χωριά τους στην Πλατεία Άρεως για την πρωινή βόλτα και ύστερα θα επέστρεφαν σ’ αυτά για τον παραδοσιακό οβελία, όπως είπαν στον «Πρωινό Μοριά».


«Επιστροφή στις παλιές καλές εποχές» έλεγαν οι περισσότεροι και πραγματικά, σε όλη την Αρκαδία ήταν αντιληπτό το πόσο ανάγκη είχε ο κόσμος να περάσει τις ημέρες του Πάσχα όπως είχε συνηθίσει τόσα χρόνια.

Σχετικές δημοσιεύσεις